Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Yle lisää nettiin ilmaistarjontaansa

Uutiset, Media, | lauantaina 29.01.2011 - Toimitus

Kaupallisten mediayhtiöiden, erityisesti Helsingin Sanomien, arvostelema Yleisradion ilmaistarjonta nettisivustolla ei ole johtanut toivottuun tulokseen. Yleisradio kertoo, että sen sijaan se aikoo entisestäänkin laajentaa nettitarjontaansa 31. tammikuuta, kun se tuo sivustolle lisää videoita ja radiojuttuja tekstin rinnalle.

Television alueuutisissa nähtävät jutut menevät jatkossa entistä lähemmäksi tavallista ihmistä, ja ne rakennetaan usein tarinan muotoon. Samalla lähetysten studioilme uudistuu ja alueellisten verkkosivujen ilme yhtenäistetään tv-lähetysten ilmeen mukaiseksi.

”Vuonna 2009 tekemämme tutkimuksen perusteella yleisö toivoi alueuutisilta entistä vahvempaa paikallisuutta ja läheisyyttä. Tähän toiveeseen haluamme nyt vastata”, sanoo alueellisen uutistoiminnan päällikkö Marita Porrassalmi.

Myös visuaalinen ilme on uusittu ihmisläheisyyttä silmälläpitäen. Poikkeuksena on Uudenmaan uutisten studio, koska sen lähetys tehdään Pasilassa uutisstudion tiloissa. Siellä visuaaliset uudistukset ovat vähäisempiä.

Alueelliset uutislähetykset tavoittavat alkuillasta arkisin yli 25 prosenttia televisionkatsojista. Alueiden nettisivuja käytti vuoden 2010 lopussa puolestaan noin 350 000 eri kävijää viikoittain. Edelliseen vuoteen nähden kävijämäärä on kaksinkertaistunut.

 


Toimitus

Kommentointi

Hyperlokaalia

Strategi

29.01.2011

Maakuntalehdet tykkäävät varmaan kovasti. Kunhan niille ensin muutaman vuoden kuluttua valkenee, mitä on tapahtumassa.

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: