Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Yle aikoo lähettää jatkossakin tekstimuotoisia uutisia

Uutiset, Media, | perjantaina 28.08.2020 - Paavo Vasala

Yleisradio aikoo jatkossakin lähettää ilmaiseksi tekstimuotoisia uutisia, kirjoittaa Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila kolumnissaan. Hänen mielestään maakuntalehtien esittämät väitteet sananvapauden tuhoamisesta Ylen monopolistisen ilmaistarjonnan seurauksena ovat vastuuttomia.

Ylä-Anttila on luottavainen, että Suomen poliitikot sallivat Yleisradiolle jatkossakin laajat oikeudet.

"Suomen hallituksen esityksen perusteluissa mainitaan, että tavoitteena on tarkentaa Yleisradion julkisen palvelun tehtävän sääntelyä ja mahdollistaa, että Yleisradio voi jatkossakin tarjota tekstimuotoisia sisältöjä osana julkisen palvelun yleisradiotoimintaa. Suomen viranomaiset ovat saaneet komissiolta alustavan näkemyksen, jonka mukaan esityksessä ehdotetut muutokset täyttävät valtiontukisääntelyn vaatimukset. Tekstimuotoiset sisällöt ovat yksi tapa toteuttaa julkista palvelua ja tämä on tärkeä todeta myös Suomessa, kuten on tehty kaikissa muissakin Pohjoismaissa", hän kirjoittaa.


Paavo Vasala

Paavo Vasala on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri (tiedotusoppi) Tampereen Yliopistosta. Hän on työskennellyt toimittajana sanomalehti Kalevassa, kunnes perusti viestintätoimiston 1984. Hän on perustanut 1997 tiedotepalvelu Pressi.comin, jonka STT osti 2004. Hän on ollut perustajaosakas Liana Technologies Oy:ssä (ent. Koodiviidakko Oy), ja on myynyt osakkeensa Ilkka-Yhtymä Oyj:lle. Lisäksi hän on osakkaana muutamissa pienissä start-up -firmoissa.

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: