Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Viranomaisilta viidelle mainosradiolle pyyhkeitä ohjelmien ketjuttamisesta

Uutiset, Media, | maanantaina 04.04.2011 - Toimitus

Viestintävirasto on antanut viidelle kaupalliselle radioasemalle huomautuksen radiotoimintaan myönnettyjen toimilupien ehtojen sekä televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain rikkomisesta. Pro Radio Oy:lle annetussa päätöksessä on lisäksi tuomittu maksettavaksi 50 000 euron suuruinen uhkasakko. Päätösten taustalla on Viestintäviraston teettämä tutkimus toimiluvanvaraisten radioiden sisällöstä, joka julkaistiin marraskuussa 2010

Tutkimuksessa mukana olleet radiokanavat Iskelmä Tampere (Pro Radio Oy), Iskelmä Oikea Asema Kuopio (Pohjois-Savon Paikallisradio Oy) sekä Iskelmä Rovaniemi (Lapin Klubi ry) rikkoivat toimilupaehtoja lähettämällä keskenään lähes identtistä ohjelmistoa. Toimilupaehdot edellyttävät, että lähetyksen tulee olla selvästi tunnistettavissa omaksi itsenäiseksi ohjelmistokseen.

Pro Radio Oy:lle on vuonna 2008 annettu samasta asiasta huomautus ja vuonna 2009 velvoitteen tehosteeksi on asetettu uhkasakko. Koska Pro Radio Oy ei ole noudattanut Viestintäviraston päätöstä, tuomittiin päätöksen tehosteeksi asetettu uhkasakko maksettavaksi ja yhtiölle asetettiin uusi korkeampi uhkasakko.

Iskelmä Oikea Asema Kuopio ja Iskelmä Rovaniemi saivat huomautuksen toimilupaehtojen rikkomisesta. Kaikki Iskelmä-kanavat saivat huomautuksen puutteista mainonnan ja toimituksellisen aineiston erottamisessa. Lisäksi Iskelmä Tampere ja Iskelmä Oikea Asema Kuopio saivat huomautuksen mainonnan enimmäismäärää koskevien säännösten rikkomisesta.

Edellisten lisäksi tutkimuksessa mukana olleet NRJ (NRJ Finland Oy) sekä Radio Voima (Esan Kirjapaino Oy) saivat huomautukset puutteista mainonnan ja toimituksellisen aineiston erottamisessa. Yhtiöt ovat ilmoittaneet käynnistäneensä toimenpiteet puutteiden korjaamiseksi.

 

 


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: