Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Verkkolehtien suosio kasvaa vahvasti

Uutiset, Media, | maanantaina 25.08.2008 - Toimitus

Yhä suurempi osa suomalaisista lukee verkkolehtiä. Tilastokeskuksen tuoreen tieto- ja viestintätekniikan käyttötutkimuksen mukaan verkkolehtiä luki keväällä 2008 jo 69 prosenttia 16–74-vuotiaista internetin käyttäjistä. Vuotta aiemmin osuus oli 63 prosenttia.

Myös internetin käyttäjien kokonaismäärä on kasvanut. Tutkimukseen vastanneista 83 prosenttia oli käyttänyt internetiä johonkin tarkoitukseen viimeksi kuluneiden kolmen kuukauden aikana. Vuonna 2007 osuus oli 79 prosenttia.

Verkkolehtien lukeminen on viidenneksi suosituin internetin käyttötarkoitus. Sen edellä ovat vain sähköpostin käyttö, tiedonhaku tavaroista ja palveluista, pankkiasiointi ja matka- ja majoituspalvelujen selailu.

Internetin käyttäjän ikä ei juurikaan vaikuta verkkolehtien lukemiseen. Hieman muita enemmän verkkolehtiä seuraavat 30–49-vuotiaat.

Selainpohjaisia uutispalveluja, esimerkiksi RSS-syötteitä, käytti 23 prosenttia netin käyttäjistä. Jonkin verkkojulkaisun tai uutispalvelun vakituisia tilaajia oli 14 prosenttia.

Valtaosa Suomen sanomalehdistä toimii myös verkossa. Sanomalehtien Liiton selvityksen mukaan 164 sanomalehteä julkaisi vuoden 2008 alussa sisältöään myös verkossa. Lehdistä 60 ilmestyi verkossa näköislehtenä eli paperilehden digitaalisena kopiona.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: