Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Venäläinen EP Today -sivusto hyökkää EU:ta vastaan

Venäjä syöttää RT:n valheellista sisältöä EP Todayn avulla.

Uutiset, Media, | perjantaina 11.10.2019 - Toimitus

Venäläinen uutisväline RT (Russia Today) on ryhtynyt julkaisemaan valheellista EP Today verkkouutispalvelua, joka keskittyy Euroopan Unionin toiminnan vaikeuttamiseen. Sivuston aineisto on pääasiassa suoraa kopiointia RT:stä ja tarkoituksena on harhauttaa lukijoita, EU:n perustama EUvsDisinfo-keskus varoittaa analyysissään.

EP Todayn sisällöstä 99 prosenttia on kopioitua jostain muusta lähteestä. Analyysin mukaan 47 prosenttia on suoraa kopiointia RT:stä, vaikka sivusto kertoo, että sisältöä tuottavat EU:n parlamentaarikot. EU:lla ei todellisuudessa ole mitään tekemistä EP Todayn kanssa. EU on vaatinut sivustoa lopettamaan EU:n nimen käytön luvattomasti.

Sivustolla on 145.000 Facebook-fania. Päivittäin se julkaisee 25 juttua.

EP Today ilmoittaa osoitteekseen postilokeron Brysselissä. Facebookin hallintasivut ovat puolestaan Intiassa.

RT kehottaa lainaamaan ja edelleenjakamaan aineistoaan rajoituksetta. Länsimaissa kaikki aineistot ovat tekijänoikeuden suojaamia. RT:n ilmoituksesta voi päätellä, että RT:n tavoitteena onkin vain levittää harhaanjohtavaa informaatiota.

Eurooan Unionin EUvsDisinfo -keskus on perustettu 2015. Sen tarkoituksena on paljastaa venäläisten valheiden levittäminen EU:sta.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: