Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Valtakunnallinen SuomiTV aloittaa 18. joulukuuta, johtoon huippunimiä kilpailijoilta

Uutiset, Media, | torstaina 12.11.2009 - Toimitus

Uusi kaikkialla maassamme näkyvä kaupallinen TV-kanava, SuomiTV, aloittaa lähetyksensä 18. joulukuuta. Kanava tuottaa myös omat uutisensa. Kanavan pääkonttori sijoitetaan Keravalle. Johtoon palkataan alan huippunimiä kilpaililijoilta.

Valtioneuvostolta viime kesänä toimiluvan saanut SuomiTV näkyy kaikissa suomalaiskodeissa riippumatta siitä, onko
kyseessä antenni- tai kaapelijakelu. Kanava on ilmainen, eli minkäänlaisia maksukortteja ei tarvita. SuomiTV on lisäksi ensimmäinen suomalainen TV-kanava, joka välittää lähetyksensä teräväpiirtona, eli HD-muodossa.

Kanavapaikalla 33 näkyvän SuomiTV:n ohjelmisto koostuu muiden täyden palvelun TV-kanavien tapaan mm. viihteestä, elokuvista, draamasarjoista, dokumenteista ja urheilusta. SuomiTV:llä on myös oma uutis- ja ajankohtaistoimitus, joka tuottaa kanavalle päivittäisiäuutisohjelmia.

SuomiTV:n erottaa muista maamme TV-kanavista perhearvoja kunnioittava toimintaperiaate ja vastuuntuntoinen lähetystoiminta. SuomiTV on laadukkaisiin ohjelmiin panostava perhekanava, joka välttää lapsille sopimattoman ohjelmiston lähettämistä lasten valveillaoloaikana.

SuomiTV:n omistavat kanadalainen tv-alan rahoittamiseen erikoistunut Ontario Inc. -yhtiö sekä suomalaiset pienosakkaat. Kanavan pääkonttori ja studiot sijaitsevat Keravalla. SuomiTV tavoittelee viidessä vuodessa kymmenen prosentin markkinaosuutta mainosrahoitteisella tv-alalla.

SuomiTV:n kanavajohtajana on aloittanut Yleisradiossa ohjelmajohtajana ja viestinnän johtotehtävissä työskennellyt Hanna Lähteenmäki. Uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaavana päätoimittaja on Tomi Lindblom, jolla on takanaan mittava ura mm. MTV3-kanavalla.

Myynti- ja markkinointijohtajana toimii aiemmin mm. Nelonen Mediassa työskennellyt Miikka Muurinen. Kanavan tekniseksi johtajaksi on nimitetty Antti-Jussi Kotakorpi Yleisradiosta.

SuomiTV:n kotimaisten ohjelmien päällikkönä on aloittanut Tiina Sailavuo, joka on työskennellyt aiemmin mm. MTV Oy:ssä. Ulkomaisten ohjelmien päälliköksi on nimitetty viimeksi Isossa-Britanniassa 303 Productions -yhtiössä työskennellyt Anna Ihamäki. Pitkän linjan tv-ammattilainen Juha-Pekka Louhelainen toimii SuomiTV:n hallituksen ja johdon neuvonantajana.

SuomiTV näkyy television lisäksi vahvasti myös internetissä ja
langattomissa päätelaitteissa. Yhtiön online-päällikkönä toimii Mikael Alatalo, joka siirtyi kanavalle Welhosta.

IT-päälliköksi on nimitetty Risto Carlson, joka on työskennellyt aiemmin mm. Yleisradiossa sekä Digitassa.


Toimitus

Kommentointi

Joo

13.11.2009

Vai perhearvoja. Kanavan taustallahan ovat helluntailaispiirit sekä Suomessa että Kanadassa. Heidän “perhearvoistaan” lienee olemassa jo ihan tarpeeksi esimerkkejä. Suomessa on jo TV7, mihin vielä tarvitaan yhtä uutta uskovaisten tuputuskanavaa?

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: