Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

TVkaista Oy hyökkää Kopioston laajakaistaverohanketta vastaan

Uutiset, Media, | tiistaina 18.11.2008 - Toimitus

TVkaista Oy vastustaa kategorisesti kaikkia esityksiä laajakaistaverosta tv-palveluille. Laajakaistaverot ainoastaan nostavat toimialan kustannuksia ja kuluttajien hintoja sekä vääristävät kilpailua, yhtiö toteaa.

TVkaista Oy:n tietoon on tullut Kopiosto ry:n esitys, jossa ehdotetaan vapaasti vastaanotettavien kanavien IPTV-jakelun osalta kaapelitariffin soveltamista. Vapaasti vastaanotettavat tv-kanavat ovat YLE TV1, TV2, FST, Teeman, MTV3, Sub, Nelonen, Jim, Urheilukanava ja The Voice. Kopiosto ry:n ehdotuksessa ei ole esitetty, että tariffia sovellettaisiin samalla lailla muihin jakelutapoihin kun laajakaistayhteyksien kautta tapahtuvaan tv-jakeluun.

Tariffi tarkoittaisi ensi vuonna 16,33 euron maksua per tilaaja. Vuonna 2010 maksu kaksinkertaistuisi ja vuonna 2011 maksu kolminkertaistuisi. Vuoden 2011 maksu olisi vähintään 49 euroa per tilaaja, edellyttäen että Kopiosto ry:n vuosien 2010 ja 2011 tariffikorotukset nosta maksua vielä korkeammaksi.

”Kopioston esitys on syrjivä, innovaatiovastainen ja kaikkea muuta kun teknologianeutraali”, toteaa TVkaistan toimitusjohtaja Fredrik Husberg. ”Esitys suosii vakiintuneita toimijoita, jotka käyttävät perinteistä tv-lähetystekniikkaa, uusien toimijoiden kustannuksella.”

TVkaista Oy kokee merkittävänä uhkakuvana nk. laajakaistaveroissa sen, että veroa aletaan soveltaa kaikkiin laajakaistaliittymiin, vain sen takia, että on teknisesti mahdollista vastaanottaa tv-lähetyksiä millä tahansa laajakaistaliittymällä.

Viestintäviraston tilastojen mukaan Suomessa oli 30.6.2008 1,9 miljoonaa laajakaistaliittymää. Mikäli Kopiosto ry:n esittämä tariffi tulisi jokaisen laajakaistaliittymän tilaajan maksettavaksi, kertyisi maksuja vuonna 2011 arviolta noin 100 miljoonaa euroa. Summa vastaa noin neljä kertaa Kopiosto ry:n vuoden 2007 korvaustuottoja.

TVkaista Oy kehottaa kaikkia kansalaisia ilmoittamaan kantansa laajakaistaveroihin asiaa valmisteleville tahoille. Esitys on Kopiosto ry:n laatima, Opetusministerö on hyväksynyt Kopiosto ry:n tekijänoikeusjärjestöksi ja oma kansanedustaja päättää äänellään laista.

Kopiosto ry:n esitys käsitellään Ficom ry:n sopimusryhmän ja Kopiosto ry:n neuvotteluissa torstaina 20.11.

Tvkaista Oy
TVkaista Oy on Espoossa toimiva, yksityisesti omistettu yhtiö. Yhtiö on perustettu 2006 ja se keskittyy laajakaistayhteyksien kautta toimivien tv-ohjelmatallentimien tarjoamiseen.

Taustatietoa TVkaista-tallentimesta
Kotimaisen TVkaistan kautta katsottavissa on YLE TV1:n, TV2:n, FST:n, Teeman, MTV3:n, Subin, Nelosen, Jimin, Urheilukanavan ja The Voice:n tv-ohjelmat tallenteina kaksi viikkoa lähetyksestä ja vastaavasti TVkaista Sverigen kautta SVT1, SVT2, TV4, Barnkanalen ja Kunskapskanalen –kanavien myös kaksi viikkoa lähetyksestä.

Suosikkitallenteet voi säilöä omaan pidempiaikaiseen arkistoon. TVkaista toimii kaikilla 3G-, WLAN- ja laajakaistayhteyksillä sekä kaikilla käyttöjärjestelmillä (Windows, Mac ja Linux) sekä TVkaista-digiboksilla ja Sony Playstation 3, Sony Playstation Portable, Apple iPhone, iPod, iPod Touch, AppleTV, Nokia Video Center ja Symbian Series 60 -laitteilla. TVkaista-tallentimen käyttö TVkaista-digiboksilla edellyttää 8 Mbps tai nopeampaa laajakaistayhteyttä. Palvelun kuukausihinta alk. 9,33 euroa.


Toimitus

Kommentointi

Matti Åkerblom

18.11.2008

Tuntuu järjettömältä,nyt nostetaan laajakaista liittymien kuukausimaksuja 25% hajaasutus alueilla.Kustannuksia lisää joka suunnalta ja epämääräisiä tahoja ilmestyy jatkuvasti.Suomalaisesta tietoyhteiskunnasta ei ole mitää jäljellä,jos sitä on koskaan ollutkaan.Muuta ei ole kuin rahastus.Jos kaikki joutuvat maksamaan ,niin luulen ettei sähköistä asioiden hoitoa kannata kehitellä enää pidemmälle.Se siitä

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: