Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

TV-lupamaksulle etsitään aitoja vaihtoehtoja

Uutiset, Media, | keskiviikkona 03.10.2007 - Toimitus

Hallitusohjelman mukaisesti parlamentaarinen työryhmä alkaa selvittää julkisen palvelun vuoden 2010 jälkeistä rahoitusta ensi vuonna, viestintäministeri Suvi Lindén ilmoittaa. Televisiomaksun tulevaisuus on toistaiseksi avoin. Ministeriön näkemys on, että kaikkien vaihtoehtojen on oltava avoimesti esillä kun Yleisradion rahoitusta aletaan pohtia. Keskustelun on tietenkin oltava avointa, kansliapäällikkö Harri Pursiainen toteaa.

-Parlamentaarisen työryhmän tehtävä on haastava, ja sille on annettava riittävästi aikaa. Televisiotoiminta on digitalisoitunut, ja uudet jakelukanavat ja päätelaitteet ovat ottaneet paikkansa. Viestintämaisema muuttuu nopeasti, mutta uskomme nykyisen televisiomaksujärjestelmän kestävän vuoteen 2010, hän huomauttaa.

Taustatyötä tulevalle viestintäpoliittiselle päätöksenteolle tehdään jo parhaillaan.

-Ministeriö käynnistää asiantuntijaselvityksen Suomen viestintämarkkinoiden ja etenkin televisiotoimialan luotaamiseksi. Tutkimuksen konkreettisuuden varmistamiseksi olemme valinneet nimenomaan televisionäkökulman, vaikka viestintämuotojen väliset rajat eivät enää tänä päivänä olekaan aivan selkeitä.

Selvitys televisiotoiminnasta valmistuu kuluvan vuoden aikana.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: