Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Tuulikki Ukkola paljastaa: Lestadiolaiset painostaneet Kalevaa vuosikymmeniä

Uutiset, Media, | torstaina 21.07.2011 - Toimitus

Kalevan ex-toimittaja, ex-kansanedustaja Tuulikki Ukkola paljastaa, että lestadiolaiset ovat painostaneet Kalevaa jo vuosikymmenien ajan. Lestadiolaisten tämänhetkisessä Kaleva-boikotissa ei siis ole mitenkään uutta ja ihmeellistä. Jokainen päätoimittaja lähes 40-vuotisen toimittajaurani aikana on ollut helisemässä tämän joukon kanssa, hän kirjoittaa nettipalstallaan.

Tuulikki Ukkola kirjoittaa, että hänen toimittajauransa alkuaikoina 1960-luvulla vanhoillislestadiolaisilla oli suviseurat Oulussa. "Vääräuskoisena toimittajana keräsin saarna- ym. papereita, etten vain tekisi virheitä. Yhden huoneen lattialta poimin myös paperin, jossa kiellettiin oikeassa uskossa olevilta television katselu. Se oli syntiä ja saatanasta", hän toteaa.

"Totta kai lestadiolaisten katselukielto julkaistiin Kalevassa. Seuraukset oli vat melkoiset. Rauhanyhdistys pani suhteet poikki Kalevaan ja keskeytti Kuvaraamatun painattamisen Kalevan kirjapainossa moneksi vuodeksi. Vaikka taloudellinen menetys oli melkoinen, sen enempää päätoimittaja kuin talouspuolen johtajatkaan eivät puhuneet asiasta minulle mitään, saati että olisivat moittineet."

Lestadiolaisten tämänhetkisessä Kaleva-boikotissa ei siis ole mitenkään uutta ja ihmeellistä. Jokainen päätoimittaja lähes 40-vuotisen toimittajaurani aikana on ollut helisemässä tämän joukon kanssa. Mutta linja on pitänyt: painostuksilla ei ole koskaan ollut mitään vaikutusta Kalevan sisältöön, Ukkola sanoo blogissaan.

 

 


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: