Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

TS:n uusi päätoimittaja Kari Vainio: Nettiin emme satsaa, verkkolehti hiipuu

Uutiset, Media, | lauantaina 01.08.2009 - Toimitus

Turun Sanomiin valittu uusi vastaava päätoimittaja FM Kari Vainio sanoo, että yhtymä ei panosta nettilehteensä ennen kuin joku keksii, miten saadaan rahat takaisin. TS:n verkkolehti on maakuntalehtien heikoin. Sen lukijamäärä vajosi viikolla 22 vain 97000 henkilöön, kun kilpailija Aamulehdessä määrä oli kaksinkertainen. Hesarilla on jopa miljoona kävijää enemmän kuin TS:llä.

TS onkin poistanut TNS-Gallupista mittauksensa viikon 22 jälkeen. Myöskään oindexissä TS ei ole listattuna.

Kari Vainio sanoo Hesarin haastattelussa, että TS aikoo kehittyä netin asemesta yhä vahvemmaksi kulttuurilehdeksi.

Vainio on toiminut aikaisemmin TS:n uutistoiminnasta vastaavana toimituspäällikkönä ja huhtikuun alusta päätoimittajana.

FM Riitta Monto, 52, on nimitetty päätoimittajaksi. Hänen vastuualueenaan on lehden kulttuuri- ja lukemisto-osiot sekä Turku TV. Monto on toiminut kulttuuritoimituksen päällikkönä ja aikaisemmin Turku TV:n ohjelmapäällikkönä.

Lehden kolmas päätoimittaja Kalle Heiskanen johtaa Turun Sanomien ja Väli-Suomen sanomalehtien yhteistä toimitusta Helsingissä. Lehden uutistoimintaa Turussa johtaa jatkossa keväällä toimituspäälliköksi nimitetty Veikko Valtonen.

Turun Sanomien nykyinen vastaava päätoimittaja Aimo Massinen jää eläkkeelle elokuun alusta.

Lue HS:n juttu

Katson TS:n verkkolehden hiipuminen


Toimitus

Kommentointi

tosi tyhmä

01.08.2009

Linkin mukaan Turun Sanomien lukijamäärä on pysynyt varsin vakiona. Verkkolehden uudistus on toki /C:stä ja olisin odottanut muidenkin kaikkoavan lukijakunnasta itseni lisäksi.
Ihme uutinen silti.
Vaan toimittajat ne pystyvät ihmeellisiin saavutuksiin. :(


tyhmempi

07.08.2009

hyvä että joku uskaltaa satsata sisältöön jakelukanavan ja teknologian sijaan. hienoa Turulta, tämä voi lopulta olla juuri se oikea suunta.


Nimi:

Otsikko:

Kommentti: