Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Toimittajia tyrmässä yhä enemmän

Uutiset, Media, | perjantaina 18.02.2011 - Toimitus

Vuodenvaihteessa journalisteja oli vangittuna enemmän kuin kertaakaan 14 vuoteen, sanoo yhdysvaltalainen CPJ raportissaan.

Journalisteja oli vuoden 2010 lopussa telkien takan eniten 14 vuoteen. Pahin tilanne oli Kiinassa ja Iranissa, Committee to Protect Journalists (CPJ) kertoo Journalistiliitto viitaten vuotuiseen Attacks on the Press -raporttiin.

Yli sata maata kattava tutkimus paljastaa, että 145 journalistia istui tyrmässä viime vuoden lopussa.

Tilaston kärjessä olivat Kiina ja Iran, joista kummallakin oli 34 toimittajaa vangittuna. Seuraavina olivat Eritrea (17), Burma (13) ja Uzbekistan (6).

Luvut YK:ssa julkistanut CPJ:n toimitusjohtaja Joel Simon moitti kansainvälisiä järjestöjä, kuten YK:ta ja Amerikan maiden järjestöä, kyvyttömyydestä suojella lehdistönvapautta.

CPJ:n  mukaan hyökkäykset nettijournalisteja vastaan ovat viime aikoina kiihtyneet. Heitä oli noin puolet viime vuonna vangituista.

CPJ:n mukaan henkensä menetti viime vuonna 44 ammattikunnan jäsentä. Eniten uhreja tuli Pakistanissa (8), Irakissa (5), Hondurasissa (3) ja Meksikossa (3). Vuonna 2009 toimittajia murhattiin 72 ja edellisinä vuosina 42 ja 69.

Katso CPJ:n vuosiraportti


Toimitus

Kommentointi

Mistä t'ämä kertoo?

Sutki

18.02.2011

Selkeä trendi nähtävissä: yhä useammalla toimittajalla on rikollinen tausta ja elämäntyyli.

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: