Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Talentum jatkaa kansainvälistymistä

Uutiset, Media, | perjantaina 20.07.2007 - Toimitus

Talentum keskittyy kustannustoiminnan kasvattamiseen ja kansainvälistämiseen sekä kannattavuuden parantamiseen, kertoo toimitusjohtaja Juha Blomster yhtiön tiedotteessa. Yhtiön tuoreet kokemukset Ruotsista ovat rohkaisevia.

Ruotsalaisen mainontaan, markkinointiin ja mediaan keskittyvä Dagens Media -lehden osto Ruotsista kesäkuussa ja samoin kesäkuussa Reprostudio & Heku Oy:n liiketoiminnan myynti yksityiselle yrittäjälle ovat osa tätä Talentumin valitsemaa strategiaa, hän toteaa.

Kustannustoiminnan liikevaihto kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla yli 11 % ja valtaosa kasvusta tuli Ruotsin toiminnan positiivisesta kehityksestä. Rekrytointi-ilmoittelu Tekniikka & Talouden ja Tietoviikon Uratie-liitteessä Suomessa ja Ny Teknik -lehdessä Ruotsissa verkkopalveluiden vauhdittamana oli erityisen vahva. Kustannustoiminnan liikevoitto vuoden alusta kasvoi Suomessa 58 % ja Ruotsissa lähes kolminkertaistui.

Talentum-konsernin liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa edellisvuoteen nähden 3,8 % ja oli 63,5 milj. euroa (61,2 milj. euroa). Kustannustoiminnan liikevaihto kasvoi 11,2 % ja oli 41,5 milj. euroa (37,3). Konsernin liikevoitto kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 5,5 milj. euroon (3,0 milj. euroa) huolimatta premedia-toimialan uudelleenjärjestelystä johtuvasta 1,7 milj. euron kertaluonteisesta kulusta.

Mediamarkkinoilla ilmoittaja-asiakkaiden ostokäyttäytyminen on nopeatempoista eikä siten kovin pitkälle ennustettavaa, kuitenkin hyvä yleinen taloudellinen kehitys pitänee rekrytointi- ja ilmoitusmarkkinan vireänä, Blomster sanoo.

Lue Talentum Oyj:n tiedote


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: