Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Taiteen uusi kritiikkisivusto vastalauseena Hesarin monopolille

Uutiset, Media, | torstaina 12.06.2008 - Toimitus

Suomen Kulttuurirahaston rahoittamana on avattu sanomalehtien taidearvostelujen uutissivusto Kritiikkiportti. Se on vastareaktio Helsingin Sanomien monopoliasemalle taidearvostelujen julkaisijana. Sivustolle kootaan linkit 28 suomalaisen sanomalehden julkaisemista taidearvosteluista.

STT:n välittämän uutisen mukaan taidepiirit ovat vuosia valittaneet Helsingin Sanomien monopolisoituneesta asemasta kritiikkirintamalla. Väitteiden mukaan lehdellä on liian suuri valta määritellä sekä vallitsevaa kulttuurikeskustelua että taidekäsityksiä. Kritiikkiportti sai alkunsa, kun Helsingin Sanomien kulttuuriosaston esimies Saska Snellman totesi Suomen kulttuurirahaston yliasiamiehelle Antti Arjavalle, että tilannetta olisi hyvä tasapainottaa, sillä kulttuuriin ei kuulu monopoli vaan moniäänisyys, kertoo STT Savon Sanomien julkaisemassa uutisessa.

Kritiikkiporttia ylläpitävät sanomalehtien lisäksi Suomen kulttuurirahasto ja Suomen arvostelijain liitto SARV.

Kritiikkiportti on kaikille avoin portaali suomalaisten sanomalehtien verkkosivuilla julkaistujen taidearvostelujen pariin. Sivusto tuo näkyville ensimmäistä kertaa taiteen koko valtakunnallisen kirjon taidekritiikin kautta.

Kritiikkiportin tarkoituksena on vahvistaa ja demokratisoida taiteen, sen kritiikin ja kriitikoiden asemaa sekä taide- ja kritiikkikeskustelua.

Kritiikkiportissa julkaistaan kaksi kertaa kuukaudessa pääkirjoitus, jonka toivotaan virittävän vilkasta keskustelua. Yksittäisiä arvosteluja voi kommentoida sanomalehtien omilla sivuilla.

Kritiikkiporttia ylläpitävät Suomen arvostelijain liitto SARV, Suomen Kulttuurirahasto ja hankkeeseen osallistuvat sanomalehdet. Kritiikkiporttia hallinnoi kuuden henkilön ohjausryhmä, jossa on edustajat Suomen Kulttuurirahastosta, SARVista ja hankkeessa mukana olevista lehdistä.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: