Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

SVT Europasta tulee SVT World

Uutiset, Media, | torstaina 26.03.2009 - Toimitus

SVT:llä on tavoitteena laajentaa lähetysaluetta Pohjois-Amerikkaan. Suomessa kaikilla antennitalouksilla on mahdollisuus nähdä SVT World-kanavaa PlusTV:n kanavapaketeissa.

Ruotsin Television ulkomaankanavaa SVT Europa (aiemmin TV4) on lähetetty Suomen maaverkossa vuodesta 1988. Vuonna 1997 SVT Europa aloitti satelliittilähetykset Eurooppaan ja neljä vuotta sitten Afrikkaan, Aasiaan ja Australiaan.

“SVT:llä on tavoitteena laajentaa lähetysaluetta Pohjois-Amerikkaan jo tänä vuonna – ja tulevaisuudessa myös Etelä-Amerikkaan”, sanoo Riffa Hänninen, kanavapäällikkö SVT World. “Toimintamme rahoitetaan tilausmaksuilla ja siksi kartoitamme kevään aikana, kuinka monet amerikanruotsalaiset olisivat valmiita tilaamaan kanavaa, jos siihen on mahdollisuus.”

Suomessa kaikilla antennitalouksilla on mahdollisuus nähdä SVT World-kanavaa PlusTV:n kanavapaketeissa. Plus TV:n asiakkaille SVT World on maksuton. Yksittäisenä kanavana SVT World maksaa 3,50 euroa kuukaudessa.

Ruudussa nimenmuutos näkyy vasta huhtikuun lopussa, kun SVT World siirtyy samaan lähetys-yksikköön kuin muutkin SVT-kanavat.


Toimitus

Kommentointi

Juhani Niinisto

29.03.2009

Ehkä joku muistaa epäonnistuneen Scandinavian Channel -hankkeen Pohjois-Amerikassa 1998-2002. Jostain syystä kanavaa ei haluttu kuluttajalle-suoraan -satelliittijakeluun, kuten silloista YLE:n satelliittiradiota USA:ssa ja Kanadassa, vaan kaapeliverkkoihin. Sinne kynnys oli kuitenkin liian korkea. Kanavan kulut olivat suuret ja toiminta hiipui 2001. Hankkeeseen sijoittivat SVT, YLE, NRK, DR ja RUV. Vetäjäksi palkattiin norjalainen, jonka kyvyistä alalla oltiin monta mieltä. Kanava loppui vähin äänin, ei juuri Suomen mediaa silloin kiinnostanut.

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: