Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Suvi Lindén mediayrityksille: Seuratkaa Amerikan ratkaisuja

Uutiset, Media, | torstaina 06.08.2009 - Toimitus

Vaikka lehdistön tilanne Yhdysvalloissa huolestuttaa suomalaisiakin mediataloja, tulisi Suomessa viestintäministeri Suvi Lindénin mukaan seurata myös sitä, millaisia ratkaisuja Yhdysvaltain markkinoilla tehdään.

Taloudellinen taantuma ei ole ainoa tekijä, joka tällä hetkellä ravistelee perinteisiä mediataloja. Laajakaistaverkkojen ja päätelaitteiden nopea kehitys, Googlen tapaiset uudet toimijat ylikansallisine liiketoimintamalleineen ja erilaiset sosiaalisen median ilmiöt hämmentävät lehtitaloja kenties enemmän kuin talouden ylä- ja alamäet, Lindén sanoo.

Tänä vuonna televisiomainonta on supistunut 13 prosenttia ja koko mediamainonta vajaat 20 prosenttia.

-Televisiomainonnan liikevaihtoa eivät digitalisoinnin mukanaan tuomat kanavien määrän kasvu ja katsojakunnan sirpaloituminen ole ainakaan toistaiseksi romahduttaneet Suomessa, kuten on tapahtunut Britanniassa.

Lindén muistuttaa, ettei televisioverkkojen digitalisointi ollut mikään päätepiste, vaan ainoastaan yksi osa uusien televerkkojen kehityksessä.

-Kilpailevien laajakaistaverkkojen kehittyessä internetin voima haastaa perinteisen toiminnan ja toimijat myös televisioalalla. Uuden sukupolven digibokseissa on internet-yhteys, eikä tätä teknistä mahdollisuutta varmasti jätetä käyttämättä, Lindén huomauttaa.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: