Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

SuomiTV tuo kanavatarjontaan lisää kotimaista tuotantoa

Uutiset, Media, | torstaina 10.06.2010 - Toimitus

Liikenne- ja viestintäministeriön juuri julkaisema televisiotarjontatutkimus kertoo karusti kotimaisen televisiotuotannon määrän pudonneen kolmannekseen ohjelmatarjonnasta. SuomiTV vastaa haasteeseen lisäämällä kotimaistuotantoaan merkittävästi.

Uuden valtakunnallisen kanavan tähänastisen toiminnan laajin yhteistyösopimus ja suurin yksittäinen ohjelmapanostus on ranskalainen seikkailusarjaformaatti Fort Boyard. Sarja tuotetaan suomalaisvoimin ja kisaamassa ovat kotimaiset julkkikset. Toinen kotimaisen tuotannon kiinnitys on Anja Snellmanin keskusteluohjelma Anja Snellman – saanko esitellä, joka tarjoaa suoraa puhetta suorassa lähetyksessä.

– Kanavamme on sitoutunut kotimaisen televisiotuotannon tukemiseen. Olemme tehneet sopimuksia monista uusista kotimaisista ohjelmista. Suomeen saadaan lisää kilpailua ja uudet kotimaiset tuotannot tuovat tv-alalle kaivattuja työmahdollisuuksia, toteaa Jarmo Kalliola, SuomiTV:n toimitusjohtaja.

Koko perheen kanavan ohjelmistoon on kuulunut heti toiminnan käynnistyttyä runsaasti kotimaista uudistuotantoa. Keskusteluohjelma Vilskeessä on vieraillut monia nimekkäitä julkisuuden henkilöitä. Muita kotimaistuotantoja kanavalla ovat mm. kansainväliseen keittiöön keskittynyt ruokaohjelma Patafonia, laulukisailu Suomi laulaa sekä koko perheen kisailuohjelma Eläimet pelissä. Riitta Väisäsen Kymppitonni on ollut kanavan kiintotähti ensi metreiltä asti.

Jarmo Kalliola toivoo tuotantoyhtiöiden jatkossa katsovan rohkeasti myös Suomen rajojen ulkopuolelle.
– Yksi tuotannon käynnistämisen kriteereistä pitäisi olla kansainvälinen potentiaali. Haastan tuotantoyhtiöitä hakemaan malleja, joissa pääsisimme yhteistyöllä kansainvälisille markkinoille. Joitakin hyviä ituja on kehittymässä, Kalliola jatkaa.


Toimitus

Kommentointi

Hymyilyttää

niinpä niin..

11.06.2010

Kiinnostava juttu, SuomiTV kun on alusta asti ollut rukoilemassa tuotantoyhtiöltä halvempia hintoja ja pyytänyt että heitä pitää auttaa vaikka tekemällä tuotantoja tappiolla. Ihme että moni on tuotantoyhtiö on jo kieltäytynyt.

Ohjelmia myös pitäisi tehdä järjettömillä aikatauluilla ja kanavan omilla tuottajilla ei ole hajuakaan miten tuotannot hoidetaan. esim. kuinka monella kameralla tuotanto pitäisi kuvata että näyttää hyvältä edes hieman ammattilaisten tekemältä.

Heille sopisi parhaiten että kaikki kuvattaisiin yhdellä kameralla jotta voitaisiin säästää kuluissa.


Surettaa

näin on

12.06.2010

Harmi, että SuomiTV on jäämässä videoharrastelijoiden kanavaksi. Ei rahaa - ei tasoa, ei taitoa - ei tulosta. Se on havaittavissa valtaosassa kanavan halpaohjelmistossa.
Idea on hyvä, mutta raamit eivät riitä. Kuolee pian pois, ellei rahoittajia ala löytyä.

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: