Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Suomen journalistit moittivat Kiinaa

Uutiset, Media, | tiistaina 25.03.2008 - Toimitus

Suomen Journalistiliitto tuomitsee Yleisradion ulkomaankirjeenvaihtajaan Katri Makkoseen ja hänen kuvaajaansa kohdistuneet Kiinan viranomaisten toimet. Makkonen ja kuvaaja pidätettiin puolentoista tunnin ajaksi Xiahen kaupungissa Gansaun maakunnassa tiesululla, jossa heiltä vaadittiin kaiken haastattelumateriaalin luovuttamista. Arkaluonteista materiaalia ei kuitenkaan luovutettu.

-Tällaiset toimet loukkaavat sananvapautta ja haittaavat tiedonkulkua Kiinasta. Kiinan viranomaisten on ymmärrettävä, että länsimaissa tiedonvälitys toimii vapaasti sananvapautta kunnioittaen, muistuttaa Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen.

Niemisen mukaan on äärimmäisen huolestuttavaa, että toimittajien työhön kriisialueilla liittyy olennaisesti vaaratekijöitä, joita ei voi pitää mitenkään hyväksyttävinä. Uhkailujen lisäksi toimittajia ja kuvaajia maailmalla on myös tapettu.

-Huolimatta Tiibetin kärjistyneestä tilanteesta Kiinan viranomaisten on turvattava vapaa tiedonvälitys ja varmistettava journalistien turvallisuus eikä aiheuttaa itse kriisitilanteita, vaatii puheenjohtaja Nieminen.

-Olympiakisojen myöntämistä Pekingille perusteltiin mm. sillä, että kisat rohkaisisivat Kiinan viranomisia paremmin kunnioittamaan ihmisoikeuksia ja sananvapautta. Kansainvälisen yhteisön on valvottava, että näin myös tapahtuu, sanoo Nieminen.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: