Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

STT:llä elinaikaa enää 1-2 kuukautta

STT:n toimintaa uhkaa lopettaminen

Uutiset, Media, | tiistaina 31.10.2017 - Toimitus

STT:n hallituksen jäsen, Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola sanoo Demokraatissa, että STT:n toiminta loppuu 1-2 kuukauden kuluessa ellei saada rahoitusta kuntoon. STT kulkee nyt 1,5 M€:n tappiokierteessä. Jotta STT olisi elinkelpoinen, se tarvitsee 4-5 miljoonaa euroa valtion tukea, Mervola kertoo. Jos valtio ei STT:tä tue, Mervolan mielestä STT:n hallitus joutuu pohtimaan, onko mielekästä jatkaa uutistoimistotyötä.

Nykyasiakkaat eivät todennäköisesti pysty jatkamaan nykyisellä hintatasolla. Jos halutaan, että meillä on kansallinen uutistoiminta, jostain pitää löytyä rahaa, Pekka Mervola sanoo Demokraatissa.

Kaupallisesti median kriisi on nyt sellainen, että STT:lle ei ole näkymää. Jos on puolentoista miljoonan aukko siihen, että tulos olisi tasassa, pitäisi käytännössä nostaa asiakkaiden hintoja20–25 %. Uutispalvelun nykyasiakkaista moni ei sitten palvelua ostaisi, hän arvioi.

Jos taas tukea ei tule, STT:ssä pitäisi olla parikymmentä toimituksellista henkilöä vähemmän ja näin ollen vähemmän sisältöä. Silloinkin asiakkaita lähtisi. Kaupallisesti ei tällä hetkellä ole näköpiirissä jatkoa ilman julkista tukea tai rahoitusjärjestelyä.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner ei ole luvannut valtion rahaa STT:lle. Hän odottaa omistajien hoitavan yksityisen yhtiön rahoituksen.

STT:n toiseksi suurin omistaja Alma Media ei halua valtion tukea STT:lle. "Uutispalvelun kysyntä on ollut laskussa jo pidemmän aikaa eikä muutosta parempaan ole näköpiirissä. Tilanne näyttää huonolta. Valitettavasti. Suomalainen uutismedia kyllä pärjää ilman STT:tä", Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne toteaa Demokraatissa.

"Me olemme joka tapauksessa tässä kysymyksessä johdonmukaisia. Emme hyväksy veronmaksajien rahaa itsellemme emmekä muille kaupallisille toimijoille. Riittää, että laitamme Ylelle puoli miljardia vuosittain verorahoja. Siinäkin on kolmasosa liikaa", hän toteaa.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: