Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje
uutisen kuva

Kimmo Pietinen

STT romahti pahasti tappiolle

Uutiset, Media, | perjantaina 14.06.2019 - Toimitus

Pääosin Sanoman omistama Suomen Tietotoimisto Oy on romahtanut pahasti tappiolle viime vuonna. Asiakastiedon mukaan STT:n liikevaihto oli viime vuonna enää yhdeksän miljoonaa euroa ja tulos tappiolla 1,78 miljoonaa euroa. Yhtiön myynti on laskenut viidessä vuodessa lähes viidellä miljoonalla eurolla.

STT:n henkilökunnan määrä oli vuoden lopussa 117. Väkeä on vähennetty samassa tahdissa kuin liikevaihto on supistunut.

STT:n suurin omistaja on Sanoma Media Finland Oy, jolla on kolmeneljäsosaa osakekannasta. Muut osakkaat ovat pääasiassa maakunnallisia lehtitaloja.

STT:n hallituksen puheenjohtajana toimii Helsingin Sanomien kaupallinen johtaja Petteri Putkiranta.

Kimmo Pietinen on hoitanut toimitusjohtajan tehtäviä viime lokakuusta lähtien Mika Petterssonin eron jälkeen ja toiminut sitä ennen muutosjohtajana STT:llä Sanoman ostettua STT:n osake-enemmistön kesäkuussa. Pietinen on työskennellyt pitkään Helsingin Sanomien toimituspäällikkönä.


Viime syksynä hän totesi ottaessaan tehtävänsä vastaan näin: ” Uskon vahvasti, että STT pystyy jatkossa entistä paremmin palvelemaan uutistoimituksia ja löydämme STT:lle mielekkään roolin ja liiketoimintamallin, joka kantaa myös median muutoksessa.”


Hallituksen puheenjohtaja Petteri Putkiranta kertoi tiedotteessa viime syksynä, että STT soveltaa jatkossa esimerkiksi Norjassa hyväksi koettua mallia, jossa laskutus ja hinnoittelu perustuvat uutistoimiston materiaalin käyttömäärään ja tavoittavuuteen. Lisäksi suunnittelupalvelua kehitetään entisestään tuomaan lisäarvoa toimituksille.


STT:n vastaavana päätoimittajana aloitti lokakuun alussa Minna Holopainen, joka toimii Kimmo Pietisen työparina STT:n johdossa. Aiemmassa johtamismallissa vastaavan päätoimittajan ja toimitusjohtajan roolit oli yhdistetty. Mika Pettersson erosi tehtävästä lokakuun alussa.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: