Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

STT ostaa Lehtikuvan - Sanoman omistus STT:stä nousee kolmannekseen

Uutiset, Media, | keskiviikkona 13.01.2010 - Toimitus

Suomen Tietotoimisto Oy ostaa Lehtikuva Oy:n koko osakekannan Sanoma-konserniin kuuluvalta Sanoma Newsiltä. STT:lle siirtyvät lisäksi liiketoimintakauppana Sanoma Datan omistamat Lehtikuvan ICT-järjestelmät.

“Sanoman tavoitteena on ylläpitää tasapainoista liiketoimintakokonaisuutta keskittymällä valittuihin painopistealueisiin. Yhdessä STT:n kanssa Lehtikuva muodostaa tehokkaamman kokonaisuuden kuin meidän portfoliossamme”, Sanoma Newsin toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen toteaa.

STT maksaa kaupan osin käteisellä ja osin Sanoma Newsille suunnatulla osakeannilla. Sanoma Newsin yhteenlaskettu omistus STT:stä nousee 34,3 prosenttiin, kun yhtiö aiemmin on omistanut STT:stä 23,1 prosenttia. Sanoma Newsin kustantamat lehdet jatkavat STT:n ja Lehtikuvan merkittävinä asiakkaina.

STT:n toiseksi suurin omistaja kaupan jälkeen on Alma Media 24,1 prosentillaan ja kolmanneksi suurin TS-Group 18,0 prosentillaan. Järjestelyn edellytyksenä on STT:n yhtiökokouksen hyväksyntä.

STT:n liikevaihto vuonna 2008 oli 14,2 miljoonaa euroa. Yrityksessä työskentelee noin 130 ihmistä. Lehtikuvan liikevaihto vuonna 2008 oli 6,8 miljoonaa euroa. Sen palveluksessa on 37 henkilöä.

Kaupalla ei näillä näkymin ole vaikutuksia STT:n tai Lehtikuvan henkilöstön työsuhteisiin. STT ja Lehtikuva siirtyvät tulevaisuudessa yhteisiin toimitiloihin.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: