Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Sanomalehtien liitto palkitsi tuoreita ylioppilaita

Uutiset, Media, | tiistaina 26.05.2009 - Toimitus

Sanomalehtien Liitto on palkinnut kevään ylioppilaskirjoitusten parhaat yhteiskuntaopin reaalikokeen kirjoittajat. Parhaat arvosanat saavuttivat Iida-Liina Suomela Lahden yhteiskoulun lukiosta ja Jussi Hänninen Etelä-Tapiolan lukiosta Espoosta.

He molemmat kirjoittivat 41 pisteen arvoiset vastaukset, kun maksimipistemäärä olisi ollut 42. Kolmas palkinto meni tänä keväänä Espoon ruotsinkielisestä Mattlidens gymnasiumista kirjoittaneelle Camilla Kailalle 40 pisteen vastuksesta. Hänet arvottiin voittajaksi seitsemän samanarvoisen kirjoittajan keskuudesta.

Yhteiskuntaoppi on ollut mukana ylioppilastutkinnossa keväästä 2006 alkaen, jolloin uusimuotoinen reaalikoe otettiin käyttöön.

Sanomalehtien Liitto palkitsee parhaat yhteiskuntaopin vastaajat sekä kevään että syksyn ylioppilaskirjoituksissa. Ensimmäiset palkinnot jaettiin keväällä 2007.

–On ollut ilahduttavaa huomata, että yhteiskuntaoppi kiinnostaa abiturientteja. Vastauksista on aina löytynyt huipputuloksia. Suomessa tarvitaan sekä julkisella että yksityisellä puolella nuoria ihmisiä, jota ovat aidosti kiinnostuneita yhteiskunnallisista kysymyksistä. Näiden asioiden käsittelyhän on myös yksi sanomalehtien tärkeimmistä tehtävistä, toteaa Sanomalehtien liiton Nuoret lukijat -toiminnoista vastaava yhteyspäällikkö Pirjo-Riitta Puro.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: