Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Sanoma tuo saksalaisen GEO-reportaasilehden Suomeen

Uutiset, Media, | tiistaina 08.01.2008 - Toimitus

Sanoma Magazines Finland tuo markkinoille Gruner + Jahrin kansainvälisen GEO-reportaasilehden, joka asettuu Tiede-lehden rinnalle. Saksassa syntynyt ja jo 16 maassa ilmestyvä GEO tarjoaa kuvareportaaseja kiinnostavista ilmiöistä ja ihmisistä eri puolilla maailmaa. Lehden päätoimittajaksi on nimitetty Katriina Palo-Närhinen.

GEOn sisällön keskeisiä osia ovat historiaan, lääketieteeseen, psykologiaan, luontoon ja ekologiaan liittyvät artikkelit. GEO puuttuu rohkeasti myös päivänpolttaviin yhteiskunnallisiin
ja uskonnollisiin kysymyksiin. Lisäksi se kertoo tieteellisen tutkimuksen tuloksista osana ihmisten arkea.

Vasta julkistetun Tiedebarometri 2007 -tutkimuksen mukaan yli 60
prosenttia suomalaisista seuraa kiinnostuneena tiedettä, tutkimusta ja teknologiaa. Kiinnostavimmat alat ovat ympäristön tilaan liittyvä tutkimustieto ja lääketiede sekä tieteen kehitys, uudet tulokset ja keksinnöt.

Sanoma Magazines Finland julkaisee GEO-lehteä Suomessa saksalaiskustantaja Gruner + Jahrin lisenssillä. Vuonna 1976 perustettu GEO on nykyään Saksan suurin kuukausilehti 433 000 kappaleen levikillään. Tällä hetkellä lehdestä ilmestyy paikallinen painos 16 maassa.

GEO täydentää Sanoma Magazines Finlandin yli 40 kuluttaja-aikakauslehden palettia ja asettuu vuodesta 1980 lähtien ilmestyneen Tiede-lehden rinnalle. Tiede on kasvattanut lukijakuntaansa voimakkaasti viime vuosina, ja sen levikki on 60 000 kappaletta.

–Tiede painottaa sisällössään suomalaisuutta ja uutismaisuutta, GEO puolestaan pohtii asioita ajattomammin ja eurooppalaisesta näkökulmasta. Uskomme, että GEO ottaa tuoreen lähestymistapansa ja näyttävän kuvamaailmansa ansiosta nopeasti paikkansa markkinoilla, Sanoma Magazines Finlandin Aikakauslehtien kustantaja Anne Koski sanoo.

GEO ilmestyy tänä vuonna kahdeksan kertaa ja vuodesta 2009 lähtien kymmenen kertaa vuodessa. Ensimmäinen numero tulee myyntiin maaliskuussa ja sen painosmäärä on 70 000 kappaletta.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: