Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Sanoma-konsernin venäläinen talouslehti sensuurin kourissa

Uutiset, Media, | tiistaina 25.11.2008 - Toimitus

Sanoma-konserniin kuuluva venäläinen Vedomosti-talouslehti on saanut varoituksen Venäjän tiedotusvälineitä valvovalta Roskomsvajznadzor-virastolta äärikirjoituksesta, paljastaa sanomalehti Kaleva. Venäläislehti kertoo talouskriisistä viranomaisten mielestä “kiihottavasti”. Artikkelin laatija pitää toimia sensuurina.

Toimittaja Kalle Schönbergin laatimassa uutisessa 25.11.2008 kerrotaan, että Venäjän yhteys- ja kommunikaatiotarkastusvirasto varoittaa Vedomosti-lehteä oikeustoimimilla valtiotieteilijä Jevgeni Gontmaherin kirjoituksesta. Tiedemies arvelee, että Venäjän poliittinen järjestelmä voi olla kykenemätön toimimaan uhkaavan talouskriisin ratkaisijana.

Venäjän johto varoittaa tiedotusvälineitä lietsomasta paniikkia. Pääministeri Vladimir Putin on kehottanut edes käyttämästä kriisi-sanaa.

Venäjän syyttäjälaitos on ilmoittanut tekevänsä Venäjän alueellisissa tiedotusvälineissä tarkastuksia, joiden tarkoituksena on selvittää, levitetäänkö niissä väärä tietoa kriisin vaikutuksista ja lietsotaanko paniikkia. Syyttäjät epäilevät, että väärien tietojen levittämisestä esimerkiksi pankkien tilanteesta voidaan yrittää käyttää kilpailukeinona tai yritysvaltauksissa, Kaleva kirjoittaa.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: