Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Ruotsinkieliset lehdet luopuvat STT:stä, perustavat oman uutistoimiston

Uutiset, Media, | torstaina 07.09.2017 - Toimitus

Suomenruotsalaiset mediatalot perustavat uuden uutispalvelun. Hankkeessa ovat mukana KSF Media, HSS Media ja Åbo Underrättelser. Samalla lehdet luopuvat tai ovat luopuneet ruotsinkielisen STT:n eli FNB:n asiakkuudesta.

Uudenlaiseksi uutistoimistoksi kutsutun palvelun on tarkoitus tuottaa marraskuun alusta lähtien lehdille yhteistä uutisseurantaa ja juttuja aamusta myöhäiseen iltaan, kertoo Suomen Lehdistö.

KSF Median ja HSS Median asiakkuudet päättyvät irtisanomisajan jälkeen lokakuun lopussa ja ÅU:n on jo päättynyt.

Vasabladetin päätoimittajan Niklas Nybergin mukaan pääsyy oman uutistoimiston perustamiseen on halu olla mukana kehittämässä uutistoimiston tuottamia sisältöjä ja lisätä ruotsinkielisten lehtien yhteistyötä.

Uutistoimisto keskittyy erityisesti digitaaliseen journalismiin, esimerkiksi videoihin.

Uutistoimiston päätoimittajaksi on valittu Anna Back. 

Keväällä silloinen HSS Median ja nykyinen KSF Median toimitusjohtaja Svante Wahlbeck sanoi Suomen Lehdistön haastattelussa olevansa huolestunut Ylen paluusta STT:n asiakkaaksi. Taustalla oli ajatus siitä, että Yle jakaa verkossa ilmaiseksi samoja STT-sisältöjä, jotka voivat sanomalehdillä olla maksumuurin takana.

Ruotsinkielinen Yle on ruotsinkielisten lehtien päätöksen jälkeen FNB:n ainoa asiakas. Sen sopimus on voimassa tämän vuoden loppuun.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: