Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje
uutisen kuva

JSN:n puheenjohtaja Risto Uimonen tarkkailee, toimiiko STT tasapuolisesti STT-doping-uutisoinnissa.

Risto Uimonen: STT luupin alle itseään koskevassa doping-uutisoinnissa

Uutiset, Media, | torstaina 31.03.2011 - Toimitus

Suomen Tietotoimiston STT:n on syytä asettaa doping-tapauksen uutisoinnissa objektiviisuus suurennuslasin alle, sanoo Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen sanomalehti Kalevan printtiversion haastattelussa tänään. STT uutisoi itseään koskevasta tapauksesta hyvin laajasti, kun oikeudenkäynti alkoi eilen.

Uimosen mielestä STT olisi voinut harkita doping-oikeudenkäynnin uutisoinnin ulkoistamista. ”Minusta tässä tapauksessa kuitenkin riittää, että se on erittäin tiukan julkisen kontrollin alaisuudessa”, hän toteaa.

 STT:n päätoimittaja Mika Pettersson kertoo Kalevalle, etteivät he harkinneet uutisoinnin ulkoistamista. Pettersson sanoo talonsa huolehtivan asian uutisoinnista mahdollisimman ja korostetun tasapuolisesti.


Toimitus

Kommentointi

Tasapuolinen uutisointi

kylläpä kyllä

31.03.2011

Syytetyillä on syyttömyysolettama ennen oikeuden päätöstä .

Media rikkoo törkeästi lakia kun uutisoi suoraan että syytetyt ovat valehdelleet oikeudessa , ei ole mitään oikeuden päätöstä asiasta vain syyttäjän väitteet .


STT:n perusvirhettä turha peitellä

Totuus kunniaan

15.04.2011

Loiskiehunta STT:n doping-kuohun ympärillä peittää sen tosiasian, että STT:ltä petti ammattitaito kokonaan silloin kun se julkisti tämän doping-väitteen. Tekijöillä ei ollut alkeellisintakaan osaamista asiassa. Kuka tahansa voi tehdä joka päivä samantapaisen antiuutisen väittämällä jotakin vailla tarkistettuja varmoja tietoja. On aika erikoista, että media itse unohtaa tämän. Virhe oli todella suuri.

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: