Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Ranskan kustantajat taistelevat Googlen kanssa

Uutiset, Media, | tiistaina 05.11.2019 - Toimitus

Ranskalaiset kustantajat eivät niele Googlen reaktioita uuteen tekijänoikeuslakiin, kirjoittaa Medialiitto sivustollaan. Ranskassa 24. lokakuuta voimaan tullut tekijänoikeuslain muutos ja Googlen reaktio siihen kuohuttavat kustantajia. Lehtikustantajat eivät hyväksy sitä, että määräävässä markkina-asemassa oleva Google pyrkii saamaan tekijänoikeusluvat ilmaiseksi. Myös journalistit paheksuvat teknojätin toimia.

Google ennakoi Ranskan lakimuutosta ilmoittamalla kustantajille, että se näyttää jatkossa hakutuloksissaan vain uutisen otsikkolinkin. Kustantajien on mahdollista sallia sisältöjen laajempi näyttäminen Googlen uusilla web-asetuksilla, mutta Google ei tule maksamaan käytöstä korvauksia.

Ranskan kustantajat ilmoittivat 24.10. tekevänsä valituksen Googlen toimista kilpailuviranomaisille. Ne saivat tukea lehdistön Eurooppa-järjestöiltä EMMA:lta (European Magazine Media Association) sekä ENPA:lta (European Newspaper Publishers’ Association). Järjestöt korostivat tiedotteessaan, että EU:n on estettävä määräävässä markkina-asemassa olevan teknojätin epäreilu ja lainvastainen toiminta suhteessa kustantajiin.

Eurooppalaiset journalistit ovat kustantajien kanssa samassa rintamassa. Lehdissä ympäri Eurooppaa julkaistiin 23.10. avoin kirje, jonka oli allekirjoittanut yli 850 toimittajaa, kuvaajaa ja media-alan johtajaa. Kirjeessä pidetään kestämättömänä sitä, että Google kahmii valtaosan mainostuotoista näyttämällä verkossa uutisia, joista se ei maksa korvauksia, Medialiitto kirjoittaa.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: