Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Poliitikot haluavat itse valvoa Yleisradiota

Uutiset, Media, | tiistaina 30.06.2009 - Toimitus

Valtaosa Yleisradion hallintoneuvoston jäsenistä haluaa pitää Yleisradion tiukasti poliitikoiden käsissä. Jäsenet ovat istuvia kansanedustajia. Vain Tuulikki Ukkola (kok.) ja Antti Kaikkonen (kesk.) ovat valmiita laajapohjaiseen toimielimeen, jossa otetaan muutkin edut huomioon eikä vain puolueiden intressit.

Vaihtoehtona on laajentaa Yleisradion hallintoa BBC:n mallin mukaisesti. Siellä ohjaamisesta vastaa elin, jossa on jäseninä myös media-alan asiantuntijoita, järjestöjen, liike-elämän ja tutkimuksen edustajia. Elin valvoo, että BBC ei toimillaan saata kaupallista mediaa ahdinkoon valtiollisen monopolinsa turvin, kuten Suomessa on käymässä.

Kaleva-lehden mukaan Ylen hallintoneuvosto ampuu alas viestintäministeri Suvi Lindénin (kok.) pohdinnat Ylen ulkopuolisesta valvonnasta.

Ylen ohjelmiston laatua ja taloudenpitoa valvova hallintoneuvosto koostuu kansanedustajista. Kaleva tavoitti maanantaina 19 neuvoston 21. kansanedustajajäsenestä. Heistä 17 suhtautui kielteisesti kansanedustajien vallan poistamiseen.

Edustajat totesivat vastauksissaan Ylen olevan korostetusti julkisen palvelun laitos, jota valvovat kansan valitsemat edustajat. Hallintoneuvoston kokoonpano vastaa eduskunnan voimasuhteita.

Lue Kalevan juttu


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: