Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Piilomainonnasta Lehtiyhtymän lehdille JSN:n langettavat päätökset

Uutiset, Media, | maanantaina 06.09.2010 - Toimitus

Lehtiyhtymän Aamuposti ja Jyväskylän Kaupunkilehti saivat Julkisen sanan neuvostolta huomautukset hyvän journalistisen tavan rikkomisesta viime torstain kokouksessa. Aamuposti nosti yhden olutmerkin esille mainosmaisesti ja kritiikittömästi.

Jyväskylän Kaupunkilehden advertoriaali ei erottunut riittävän selvästi ilmoitukseksi. Kaupunkilehti ei enää ole Lehtiyhtymän omistuksessa, mutta advertoriaalin julkaisuhetkellä oli.
 
Neuvosto käsitteli kokouksessaan kahdeksaa kantelua, joista se antoi viisi langettavaa ja kaksi vapauttavaa päätöstä. Yksi kantelu jäi pöydälle lisäselvityksiä varten. Piilomainonnan lisäksi langettavat perustuivat Journalistin ohjeiden kohtiin, joissa käsitellään muun muassa vainajan hienovaraista kohtelua, vastinetta eli omaa kannanottoa ja haastattelua. Yhtä langettavaa perusteltiin myös lapsen asemalla.
 
Julkisen sanan neuvosto kokoontui syyskauden aloituskokoukseensa torstaina 2. syyskuuta 2010 poikkeuksellisesti Tampereella Aamulehden tiloissa. Kyse oli kuitenkin normaalista ns. kesäkokouksesta, jonka yhteydessä tutustuttiin myös käytännön lehtityöhön. Vastaavia vierailuja on aiemmin tehty eri puolille Suomea. Sattumalta Tampereella oli edellisen kerran käyty lähes päivälleen 30 vuotta sitten, elokuun lopussa 1980.
 


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: