Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Pettynyt Niko Ruokosuo lähtee Sanomista "buumin ääreen"

Uutiset, Media, | keskiviikkona 01.10.2008 - Toimitus

Kaupunkilehtien huonoon kannattavuuteen pettynyt Sanomien kaupunkilehtien toimitusjohtaja Niko Ruokosuo lähtee Sanomien palveluksesta. Hän siirtyy Suomen vaisuilta mediamarkkinoilta Saudeihin “buumin luo”, kuten hän sanoo. Hän on pessimistinen myös verkkomediasta, jota Suomessa kehitetään liian hitaasti.

Yhdysvalloissa ennen Sanomia työskennellyt Niko Ruokosuo lähtee Saudi-Arabian johtavan mediayhtiön johtotehtäviin. Kaupunkilehtien johtoon hän tuli nelisen vuotta sitten Kaliforniasta, jossa hän työskenteli Los Angeles Times -lehden tytäryhtiön Recycler Classifiedsin toimitusjohtajana.

–Toisin kuin täällä, markkina buumaa Saudi-Arabiassa, Ruokosuo kertoo Talentum.comin sivustolla.

–Markkinan kehitys on ollut pettymys. On sorruttu hintakisaan eikä kehitettyä laatua ole saatu käännettyä ilmoittajien keskuudessa laatumielikuvaksi. Kenttänä kaupunkilehtibisneksessä on vielä paljon tekemistä, Niko Ruokosuo kertoo.

Minusta verkkoon panostetaan edelleen liian vähän varsinkin pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Holistiset näkemykset jäävät puuttumaan. On sääli, että jos suhdanteet nyt heikkenevät ja mediayhtiöiden investointikyky heikkenee, hän harmittelee.

Elokuussa Sanoma päätti lopettaa Uutislehti 100:n ja jatkaa Metron tekoa, koska kumpikin oli tappiollinen. Silloin Ruokosuo totesi, että “yhdistämällä lehdet voimme tarjota sekä lukijoillemme että mainostajillemme paremman ja monipuolisemman tuotteen. Olemme todenneet, että Suomen kokoiseen markkinaan ei mahdu kahta kannattavaa joukkoliikennelehteä.”

Sanoman toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen perusteli ratkaisua taloudellisilla syillä.
“Mediamarkkina elää isossa muutoksessa. Haluamme toimia ketterästi ja siksi suunnittelemme kahden kaupunkilehden yhdistämistä kannattavaksi ja isommaksi Metroksi. Järjestelyn myötä syntyy erittäin vahva tuote kaupunkilehtimarkkinalle, joka on kasvanut Suomessakin odotuksiamme hitaammin. Jos markkina- ja kilpailutilanne muuttuvat, pystymme tarvittaessa aloittamaan Uutislehti 100:n julkaisemisen uudelleen nopeasti”, hän totesi.


Toimitus

Kommentointi

jarmoroope

01.10.2008

Ei Suomessa mene medialla huonosti eikä hitaasti, vain hallitussanomien (HS) muutosvastarinta. Sama koskee yleensä Suomen lehdistöä.
Lehdistöltä kaikki tuet pois ja sitte laadulla saamaan lukijoita.

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: