Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Perinteisen median yritykset uhkaavat vähentää tuhansia työpaikkoja

Uutiset, Media, | torstaina 15.09.2011 - Toimitus

Viestinnän Keskusliitto arvioi lehtitilausten arvonlisäveron korottamisen 9 %:iin merkitsevän noin 2 500 työpaikan häviämistä kustannus- ja painotoiminnasta. Merkittäviä työllisyysvaikutuksia seuraa myös lehtien jakelussa ja paperiteollisuudessa, joissa menetykset saattavat nousta yli 1 000 henkilötyövuoteen, liitto ennustaa. Uusmedia maksaa 23 prosentin arvonlisäveroa. VKL ei kuitenkaan ilmoita, minkä verran kilpailuasetelman tasapuolistuminen tuo uusia työpaikkoja nettipohjaiseen tiedonvälitykseen.

Viestinnän Keskusliitto ja sen jäsenliitot Sanomalehtien Liitto, Aikakauslehtien Liitto sekä Graafinen Teollisuus ovat laskeneet, että arvonlisäveron korotus ei tuo valtion kassaan arvioitua 90 miljoonaa euroa. Jos otetaan huomioon lehtien tulojen vähentymisestä ja lisääntyvästä työttömyydestä aiheutuvat seuraamukset, kokonaisverokertymä voi jäädä yli 30 miljoonaa euroa negatiiviseksi, liitto otaksuu.

”Pyysimme valtiovarainministeriä ja -ministeriötä selvittämään veromuutoksen taloudelliset ja yhteiskunnalliset seuraukset ennen lopullista päätöksentekoa. Liitto teki omat laskelmansa ja halusi käydä luvut läpi yhteisessä työryhmässä, jotta päätöksentekijöillä olisi riittävästi oikeaa tietoa korotuksen vaikutuksista. On todella valitettavaa, ettei muutoksen seuraamuksia haluttu selvittää”, toteaa Viestinnän Keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Kai Telanne.

”Luotan siihen, että arvonlisäverolain muutoksen yhteydessä kansanedustajat ymmärtävät lehdistön merkityksen moniarvoiselle tiedonvälitykselle ja suomalaiselle sivistykselle. Sosiaalinen media ei korvaa laadukasta uutisointia esimerkiksi paikallisista asioista”, sanoo Viestinnän Keskusliiton toimitusjohtaja Valtteri Niiranen.

 


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: