Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Pelastavatko sähköiset lukulaitteet USA:n sanomalehdet?

Uutiset, Media, | lauantaina 11.04.2009 - Toimitus

USA:n sanomalehtiyhtiöiden pelastuksena saattavat olla sähköiset lukulaitteet, joista lehtiä voi selata kätevästi. Paperille painetut, joka aamu ilmestyvät päivälehdet siirtyisivät asteittain käyttämään jakelukanavanaan seuraavan sukupolven sähköisiä lukulaitteita. Paperiset sanomalehdet katoavat pian kokonaan.

Toimittaja Mika Horelli on laatinut USA:n sanomalehtien rappiotilaa käsittelevän jutun Kalevaan. Hän arvioi, että uudet lukulaitteet ovat kevyitä ja ohuita. Niiden erehdyttävästi paperia muistuttava näyttö on riittävän suuri ja miellyttävä, mutta ennen kaikkea niiden lukemisesta on tehty mahdollisimman käyttäjäystävällistä.

Visio ei enää ole kaukaista utopiaa. Hearst Corporation on ensimmäisenä ilmoittanut tuovansa markkinoille sähköisen lehtienlukulaitteensa vielä tämän vuoden aikana.

Mediatalojen kiinnostus uuteen jakelutekniikkaan on helppo ymmärtää.

Massatuotannon painaessa lukulaitteiden hintoja alas lehdille tulee pian halvemmaksi antaa sellainen vaikka maksutta kestotilaajilleen kuin toimittaa painettu lehti kotiportaalle vuoden jokaisena päivänä.

Paperilehteen verrattuna langattomasti toimivan lukulaitteen uutissisällön ja mainokset voi päivittää automaattisesti monta kertaa päivässä. Harry Potter -fantasioista tutut, omia aikojaan lehden sivuilla vaihtuvat uutiset saattavat kohta olla amerikkalaista arkitodellisuutta.

Lue Mika Horellin juttu


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: