Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Painoviestinnän ammattilaisille uusi koulutusohjelma Pohjois-Suomessa

Uutiset, Media, | tiistaina 23.10.2007 - Toimitus

Oulun seudun ammattiopisto aloittaa kouluttamaan graafisenalan osaajia syksyllä 2008. Kysyntää ja tarvetta ammattitaitoisille työntekijöille löytyy painoalan yrityksissä.

Oulun seudun ammattiopiston (OSAO) Myllytullin yksikkö aloittaa kouluttamaan graafisenalan osaajia. Painotuotantoassistentin tutkintoon johtava painoviestinnän koulutusohjelma alkaa syksyllä 2008.

Painotalot ovat pitkälle automatisoituja ja työntekijöiltä vaaditaan teknologisen osaamisen lisäksi tarkkuutta, pitkäjänteisyyttä ja tuotteen luonteen ymmärtämistä. OSAO:n aloittamalla koulutuksella pyritään vaikuttamaan painotalojen ammattitaitoisen työvoiman riittävyyteen ja laadukkaiden painoviestintätuotteiden saatavuuteen koko Pohjois-Suomen alueella.

Oulun seudun ammattiopiston suunnittelija Heikki Keränen kertoo koulutuksen alkavan työelämän tarpeista ja tuoreiden selvitysten lupaavan alalle vakaata työllistymistä lähitulevaisuudessa. Oulun seudulla toimivat alan yritykset ovat olleet mukana jo koulutuksen järjestämisvaiheessa ja tulevat osallistumaan koulutuksen toteutukseen.

”Kysyntää ja tarvetta ammattitaitoisille työntekijöille painoalan yrityksissä jo nyt ja tekijät valtaosaltaan suurta ikäluokkaa, joka jäämässä pikkuhiljaa pois työelämästä” kertoo Keränen.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: