Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Oulun kaupungin "journalistinen nettimedia" saa arvostelua

Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi pilkkasi Facebookissa lestadiolaisia, mistä hän sai kirjallisen varoituksen. Nyt hän suunnittelee omaa "journalistista" nettimediaa Oulun kaupungille.

Uutiset, Media, | torstaina 29.08.2019 - Toimitus

Oulun kaupungin viestintäpäällikkö Mikko Salmi (sd.) suunnittelee kaupungin oman "journalistisen" nettimedian perustamista. Hän aikoo palkata viisi toimittajaa tekemään julkaisua. Julkisen Sanan Neuvosto suhtautuu varauksellisesti kaupungin tuottamaan "journalismiin". Demarien pää-äänenkannattajan Demokraatin entisen pöäätoimittajan ja demarien ex-kaupunginvaltuutettu Mikko Salmen hanketta luonnehditaan Oulun katutasolla demarien uudeksi oululaiseksi propagandamediaksi.

Oulun kaupungin tarkoituksena on lanseerata Mun Oulu -nimisen kaupunkimediansa helmikuussa 2020. Ystävänpäivänä julkaistavan sivuston on tavoitteena olla ympäri vuorokauden päivittyvä uutispainotteinen verkkomedia.

Oulu on ensimmäinen suomalainen kaupunki, joka lähtee tällaiseen uudistukseen mukaan, kertoo kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmi Kalevassa.

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajalan mukaan päätös kaupunkimedian perustamisesta tehtiin viranhaltijavalmistelulla eli käytännössä viestintäjohtaja Salmen päätöksellä.

Mikko Salmi on koulutukseltaan pappi. Hän on tullut viestintäjohtajan virkaan huhtikuussa 2019. Heti alkutöikseen hän ehti hankkimaan kaupunginjohtajalta huomiotaherättäneen huomautuksen törkeästä viestinnästä, kun hän sosiaalisessa mediassa loukkasi julkisesti vanhoillislestadiolaisia.

Salmi haluaa hakea JSN:n jäsenyyttä medialleen, mutta JSN tuskin sellaiseen suostuu.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: