Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

New York Timesin päätös veloittaa sisällöstä epäilyttää

Uutiset, Media, | sunnuntaina 20.03.2011 - Toimitus

Maailman mediatalot seuraavat innokkaasti, miten käy maineikkaan New York Times -verkkolehden, kun se yrittää kääntää osan ilmaissurffaajista maksaviksi asiakkaiksi online maksumallillaan. Huhtikuun alusta lähtien ilmaiseksi saa lukea enää korkeintaan 20 juttua kuukaudessa, minkä jälkeen lehti pyytää 35 dollarin viikkomaksua.

Monien asiantuntijoiden mukaan päätös ei ole kovin viisas, koska ilmaiseen käyttöön jää edelleen useita porsaanreikiä. Maksua saadaan vain pieneltä osalta nettilukijoista, jotka ovat ns. ”heavy-usereita”. Heidän osuutensa on noin 15 prosenttia kaikista lukijoista. Suurin osa surffaajista ei lue kuukaudessa 20 juttua. Painetun lehden tilaajat saavat digiaineiston maksutta, jolloin pelkän sunnuntainumeron tilaamisella jo saa kaiken verkkouutisoinninkin ilman veloitusta.

Jos sivustolle tulee jonkin blogilinkin tai hakukoneen kautta, aineisto on niin ikään  ilmaista. Googlen kautta saa päivässä lukea enintään viisi juttua maksutta.

Compete.comin mukaan vain 17 prosenttia NY.com-sivuston lukijoista saapuu sinne suoraan, ja 83 prosenttia viittaavan sivuston kautta. Niistä suurin oli helmikuun mittauksessa Google, jonka kautta tuli 15 prosenttia viittauksista.

NY Times’n kokeilussa olennaista lienee testata, toimiiko sisällön veloitus älypuhelimien ja tablettien kautta. Webin uutissisältöä on totuttu pitämään ilmaisena, joten sen muuttaminen ansainnaksi on epävarmaa, koska jokin media kuitenkin tarjoaa vastaavan sisällön maksutta.

Lue New Yorkin Times'n tiedote aiheesta.


Toimitus

Kommentointi

Hinnoittelu

Heikki H

20.03.2011

Tietääkseni hinnoittelu on tavallisesti $15/kk ja älypuhelin- sekä iPad-version kanssa $35/kk. Ei siis suinkaan per viikko, mikä tekisikin mobiiliversiosta huomattavan kalliin.

http://www.reuters.com/article/2011/03/17/us-newyorktimes-paywall-idUSTRE72G4M420110317

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: