Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Naisten yleislehdet pitävät pintansa

Uutiset, Media, | tiistaina 02.03.2010 - Toimitus

Aikakauslehdistä naisten yleislehdet ovat selvinneet kohtalaisesti mediamurroksessa. Kaikki Kansallisessa Mediatutkimuksessa (KMT) mukana olevat naisten yleislehdet lisäsivät lukijamääriään. Suurimpia näistä ovat Kodin Kuvalehti (562 000), Me Naiset (445 000), Kotiliesi (438 000), Kotivinkki (415 000) ja Eeva ( 405 000).

Vuonna 2009 aikakauslehtien lukijamäärien kasvu oli yhteensä 350 000, kun huomioidaan, että sama henkilö lukee montaa eri lehteä.

Naistenlehtien ryhmään on viime vuosina tullut useita uusia lehtiä, jotka ovat löytäneet hyvin omat kohderyhmänsä. Aikakauslehtien keskeinen kova kilpailu on ollut lukijoiden etu. Sekä uudet että ja vakiintuneen aseman saavuttaneet lehdet ovat kehittäneet sisältöjään niin, että ne kiinnostavat lukijoitaan entistä enemmän. Naisten yleislehdillä on nyt yli 3,8 miljoonaa lukijaa – sekä naisia että miehiä – mikä on 145 000 enemmän kuin edellisessä mittauksessa.

Ilahduttavasti myös nuoret naiset ovat löytäneet aikakauslehdet. Kaksi kolmasosaa heistä sanoo nauttivansa aikakauslehtien lukemisesta, kertoo Aikakausmedian markkinointi- ja tutkimusjohtaja Saara Itävuo.

KMT:ssa mukana olevista aikakauslehdistä luetaan keskimäärin 7,6 lehteä. Lehden lukemiseen käytetään viimeisimmän tutkimuksen mukaan aikaa keskimäärin 58 minuuttia.

Lukijamäärien nousu näkyy kymmenellä neljästätoista eri lehtiryhmästä. Naistenlehtien lisäksi lukijamääriään ovat voimakkaasti lisänneet muun muassa asiakaslehdet, ruokaan, asumiseen, rakentamiseen sekä puutarhanhoitoon liittyvät lehdet.

-Asiakaslehtien kasvuun on vaikuttanut lehtien rooli kanta-asiakkuuden etuna. Taantumassa edun arvo on punnittu entistä painavammaksi. Tätä todistaa miesten lisääntynyt kiinnostus asiakaslehtien lukemiseen, päättelee Itävuo.

Kansallisen Mediatutkimuksen (KMT) julkaisemissa tuoreissa tiedoissa on mukana 119 aikakauslehteä ja viisi useammasta lehdestä koostuvaa aikakauslehtipakettia.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: