Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Mikko Pohtolan lehdistöpalkinto Talouselämän Pekka Seppäselle

Uutiset, Media, | perjantaina 02.10.2009 - Toimitus

Helsingin Suomalainen Klubi on myöntänyt ensimmäisen Mikko Pohtolan lehdistöpalkinnon Talouselämän päätoimittaja Pekka Seppäselle. Palkinto perustuu lehdistöneuvos Mikko Pohtolan testamenttiin, ja sen suuruus on 5 000 euroa.

Lehdistöpalkinto luovutetaan toimittajalle tai mielipidevaikuttajalle, joka on käyttänyt työssään suomen kieltä esimerkillisen hyvin ja luovasti.

Palkinnon perusteluissa todetaan muun muassa, että Pekka Seppänen kirjoittaa aidosti lukijoille ja vaatii sitä myös toimitukseltaan. Lehteä ei tehdä kollegoille, haastateltaville eikä omille kavereille, vaan aina ja joka tilanteessa lukijalle.

Seppänen on palkintolautakunnan mukaan lahjakas, yllätyksellinen, hauska sekä asioita kiinnostavasti ja raikkaasti yhdistävä kirjoittaja. Hänen älykkäissä kirjoituksissaan ei ole talousjournalismin pönäkkyyttä tai turhaa arvokkuutta. Seppänen muistuttaa talouden olevan osa arkea, aina sidoksissa inhimilliseen elämään.

Helsingin Suomalainen Klubin nimeämään palkintolautakuntaan kuuluvat Klubin puheenjohtaja Johannes Koroma, professori Tuomo Tuomi, opetusneuvos Antti Henttonen, fil. maist. Virpi Hämeen-Anttila, apulaisrehtori Mervi Murto, fil. lis. Jyrki Vesikansa ja professori Jarmo Virmavirta. Toimikunnan sihteeri on Klubin viestintätoimikunnan puheenjohtaja Pekka Rapila.

Toimikunta seuloi yhteistyössä journalistijärjestöjen ja äidinkielen opettajien kanssa sopivia ehdokkaita palkinnon saajiksi. Myös suurella yleisöllä oli mahdollisuus antaa ehdotuksia palkinnon saajasta.

Palkintolautakunta sai kymmenen ehdotusta merkittävän journalistiuran tehneistä henkilöistä. Ilahduttavana pidettiin sitä, että ehdokkaina oli journalisteja valtakunnan päämedioiden lisäksi myös pienemmistä lehdistä.

Mikko Pohtola oli Suomen Kuvalehden päätoimittajana 1974 – 1986 ja Yhtyneiden Kuvalehtien varatoimitusjohtajana 1986 – 1988.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: