Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Mikael Jungner torjuu STT:n syytökset ja myöntää YLEn vääristävän markkinoita

Uutiset, Media, | torstaina 12.03.2009 - Toimitus

Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner ei hyväksy, että YLE supistaisi toimintaansa STT:n hallituksen vaatimusten mukaisesti. Jungner on välittänyt julkisuuteen mielipidekirjoituksensa, jossa on tiukkaan sävyyn puolustaa Yleisradion oikeutta jakaa aineistoaan muun muassa internetissä. Netti on ajanut kaupallisen median vaatimaan Ylen heikentämistä, hän sanoo. Jungner myöntää, että julkinen palvelu vääristää markkinoita, mutta sille ei voi mitään.

Jungner kirjoittaa, että BBC ja monet muut julkisen palvelun yhtiöt ympäri Eurooppaa ovat täsmälleen samassa tilanteessa kuin Yle. Talouden taantuma ja internetin merkityksen kasvu ovat ajaneet kaupallisen median vaatimaan julkisen palvelun yhtiöiden heikentämistä, hän sanoo.

“Hyökkäys on sikäli yllättävä, että mikään ei ole muuttunut Ylen sisällöissä. Esimerkiksi valituksen kohteina olevat näyttötaulut ovat toimineet jo vuosia, valituksitta. Yle tekee edelleen samoja julkisen palvelun ohjelmia, joita se on tehnyt vuosikausia.”

“Talouden markkinalogiikka ei ole tapa arvioida julkisen palvelun merkitystä ja menestystä. Julkinen palvelu saattaa vääristää markkinoita. Tämä vääristymä on syytä ottaa huomioon, mutta sitä ei voida kokonaan poistaa.”

“Omasta näkökulmastani Ylen tehtävä on maksimoida se hyöty, jota Yle isänmaalle tuottaa. Suomalaiset ovat ansainneet enemmän. Kaupallisesta näkökulmasta tavoite on minimoida ne haitat, joita Yle kaupalliselle medialle aiheuttaa. Mitä suppeampi Yle, sitä parempi kaupallisille mediayhtiöille”, Jungner kirjoittaa.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: