Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Mediataitoviikko opettaa kriittisyyteen

Uutiset, Media, | torstaina 01.02.2018 - Toimitus

Valeuutiset, rekrytointivideot ja some-viestit - medialukutaitoa tarvitaan kaikkeen ja ilman sitä on vaarassa pudota yhteiskunnan kelkasta. Ensi viikolla alkava Mediataitoviikko auttaa ihmisiä toimimaan median parissa.

Mediataitoviikkoa vietetään 5.–11.2.2018 yli 2000 päiväkodissa, koulussa, kirjastossa, nuorisotalolla ja museossa ympäri Suomea. Osallistujia on Utsjoelta Hankoon ja varhaiskasvatuksesta vanhustyöhön.

Kohderyhmien moninaisuus näkyy myös Mediataitoviikon kampanjoissa. Esimerkiksi saamenkieliset opettajaopiskelijat ovat tehneet lapsille poromerkkejä opettavan muistipelin. Pelkkää feikkiä? -juliste puolestaan auttaa kaikenikäisiä kiinnittämään huomiota erilaisiin harhaanjohtamisen tapoihin, kuten propagandaan.

“Suomessa mediakasvatuksen vahvuutena on yhteistyön kulttuuri, joka hakee vertaistaan myös kansainvälisesti. On mahtavaa miten laajasti yritykset, järjestöt ja julkishallinto ymmärtävät mediataitojen tärkeyden ja haluavat olla mukana tekemässä hyvää”, Mediataitoviikon projektipäällikkö Lauri Palsa kertoo.

Mediataitoviikon toteuttamisessa on tänä vuonna mukana noin 50 organisaatiota, jotka edistävät mediataitoja monin eri tavoin.

Tiedätkö mitä kaikkea kunnassasi tapahtuu Mediataitoviikolla? Tutustu Mediataitoviikon tekijöihin, kampanjoihin, tapahtumiin ja materiaaleihin osoitteessa mediataitoviikko.fi.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: