Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Mediamainonnan määrä romahti -32 % vuoden toisella kvartaalilla

Mainonta romahti vuoden 2020 toisella kvartaalilla

Uutiset, Media, | torstaina 27.08.2020 - Paavo Vasala

Vuoden toisella kvartaalilla investoinnit mediamainontaan olivat noin 227 milj. €. Huhti–kesäkuussa koronatilanteen vaikutus mediamainonnan määrään oli merkittävä. Laskua vuoden 2019 vastaavaan aikaan verrattuna oli -32 %.

Kaikki mediaryhmät olivat laskusuuntaisia. Elokuvamainonta pysähtyi lähes kokonaan. Verkkomedia kärsi muita mediaryhmiä vähemmän -18 prosentin laskulla. Mediaryhmien osuuksia tarkasteltaessa suurin osuus oli verkkomedialla.

Tarkasteltaessa vain Kantarin kuukausittaisessa seurannassa olevia medioita, toimialoista mainontaa lisäsi vain pesuaineiden mainostajat. Työpaikkojen ilmoittelu laski -49,3 % verrattuna vuoden 2019 toiseen kvartaaliin.

Suurimmat mainostajat vuoden toisella kvartaalilla olivat K-Citymarket, Prisma, Lidl, K-Supermarket sekä K-Rauta.


Paavo Vasala

Paavo Vasala on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri (tiedotusoppi) Tampereen Yliopistosta. Hän on työskennellyt toimittajana sanomalehti Kalevassa, kunnes perusti viestintätoimiston 1984. Hän on perustanut 1997 tiedotepalvelu Pressi.comin, jonka STT osti 2004. Hän on ollut perustajaosakas Liana Technologies Oy:ssä (ent. Koodiviidakko Oy), ja on myynyt osakkeensa Ilkka-Yhtymä Oyj:lle. Lisäksi hän on osakkaana muutamissa pienissä start-up -firmoissa.

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: