Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Markkinaoikeus kielsi Erätukun harhaanjohtavan mainonnan

Uutiset, Markkinointi & Mainonta, Media, | tiistaina 30.11.2010 - Toimitus

Ulkoiluvaatteita ja -varusteita myyvä Erätukku ei enää jatkossa saa mainostaa omia tuotteitaan kilpailijoiden tuotteita halvemmaksi, jos sillä ei ole oikeita tietoja kilpailijoiden hintatasosta.

Erätukku on mainoksissaan antanut ymmärtää, että  sen tuotteiden hinnat ovat huomattavasti edullisempia kuin muiden vastaavia tuotteita
myyvien liikkeiden. Erätukun mainoksessa on esimerkiksi ilmoitettu villaneuleen  hinnaksi ”9 eur (vast. 59 eur)”.

Kun mainoksessa verrataan omia hintoja kilpailijoihin, markkinoinnissa annettavien  tietojen on oltava ehdottomasti totta. Erätukku ei kuitenkaan ole pystynyt todentamaan sitä, mihin tuotteisiin ja hintoihin sen vertailu perustuu. Tällainen markkinointi antaa
kuluttajille harhaanjohtavan kuvan tuotteiden suhteellisesta edullisuudesta ja heille  koituvan edun suuruudesta.

Kuluttajavirasto/kuluttaja-asiamies vei asian markkinaoikeuden ratkaistavaksi. Markkinaoikeuden 25.11.2010 antaman päätöksen mukaan Erätukku ei saa  markkinoinnissaan vertailla omia tuotteidensa hintoja kilpailijoidensa vastaavien tuotteiden hintoihin, ellei se ole selvittänyt riittävästi kilpailijoiden tuotteiden hintatasoa.

Markkinaoikeus tehosti kieltoa 50.000 euron uhkasakolla. Päätös tulee voimaan saman tien. Se ei kuitenkaan ole vielä lopullinen, koska Erätukku voi hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta 24.1.2011 mennessä.


Toimitus

Kommentointi

Konnafirma

keijjo

30.11.2010

Erätukku ei suostu lopettamaan spammin lähettämistä.


kylläpä kesti

kaarrle

30.11.2010

Hienosti toimii markkinaoikeus kun erätukku lopettanut ko. tyylin mainonnassa ja siistinyt pöydän vuosi pari sitten. Nykyään mainonta on kyllä puhdasta ja mainosmiehenä annan kyllä tunnustusta ko. firman mainoksista.

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: