Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Lupapinnareille jatkoaikaa

Uutiset, Media, | tiistaina 23.03.2010 - Toimitus

Eduskuntaryhmät eivät vielä päässeet sopuun Yleisradion rahoitusmallista. TV-lupamaksusta pinnaaville on tiedossa vielä ilmaista aikaa.

Eduskuntaryhmät toteavat, että Ylen uudesta rahoitus- ja hallintomallista tulisi päättää vuonna 2011. Ryhmät haluavat turvata  Ylen rahoituksen kuitenkin nykyisessä laajuudessaan.

Tänä ja ehkä vielä ensi vuonnakin lupamaksusta pinnaavat voivat nauttia ilmaisedustaan. Arvioiden mukaan isoissa kaupungeissa vain 60-70 prosenttia maksaa TV-luvan. Opiskelijayhteisöissä luvan maksaa vain joka kymmenes.

On epäselvää, miten Yleisradio rahoittaa tänä ja ensi vuonna toimintansa, koska nykytasoa ei saavutettane lupamaksuilla. Ylessä on jo täysi suunnittelu käynnissä 30 miljoonan euron säästöistä, joista tälle vuodelle kaavaillaan 10 miljoonan leikkauksia, eli jo kertaalleen päätetty kuluvan vuoden talousarvio revitään auki.

Yle-sotku syntyi kun viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) päätti toissa viikolla siirtää koko lain valmistelun seuraavalle vaalikaudelle. Hänen mukaansa uudistuksella ei ollut riittävää parlamentaarista tukea.


Toimitus

Kommentointi

muunnettu totuus

23.03.2010

Myös ne saavat jatkoaikaa jotka eivät todellakaan käytä ylen "palveluja.


En ole lupapinnari

23.03.2010

En maksa TV lupaa, mutta ei minulla ole digiboxiakaan.

Vastustan YLEä sellaisena kuin se nyt on, siksi äänestän jaloillani.

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: