Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Lotto poistuu Ylen kanavilta

Uutiset, Media, | tiistaina 14.05.2013 - Toimitus

Viestintävirasto on kieltänyt Yleisradiota lähettämästä Lotto- tai muita Veikkauksen rahapeliarvontoja televisiokanavillaan. Päätös perustuu yleisradiolakiin, joka kieltää mainonnan lähettämisen sekä sponsoroitujen ohjelmien tuottamisen Yleisradiolta.

Viestintävirasto on selvittänyt Yleisradio Oy:n ja Veikkaus Oy:n välisen yhteistyön lainmukaisuutta rahapeliarvontaohjelmissa. Yleisradiosta annetun lain mukaan yhtiö ei saa tuottaa sponsoroitua ohjelmaa. Koska Veikkaus sponsoroi rahapeliarvontaohjelmien tuottamista, ei Yleisradio saa jatkossa lähettää Lotto-, Viking Lotto - tai Eurojackpot-arvontaohjelmia Ylen kanavilla.

Yleisradiota koskevan mainonta- ja sponsorointikiellon valvonta tuli Viestintäviraston tehtäväksi 1.1.2013. Ylen ja Veikkauksen välisen yhteistyösopimuksen lainmukaisuutta alettiin selvittää heti vuoden alussa.

Lotto on sponsoroitua ohjelmaa

Sponsoroinnilla tarkoitetaan ohjelman rahoitusta tai muuta taloudellista tukemista, jonka vastineeksi rahoituksen antaja, tässä tapauksessa Veikkaus, saa näkyvyyttä itselleen tai omille tuotteilleen. "Lottoarvonnassa on selvästi kyse sponsoroinnista, jonka Yleisradiosta annettu laki kieltää", linjaa apulaisjohtaja Petri Makkonen Viestintävirastosta.

Ylen on Viestintäviraston päätöksen mukaisesti lopetettava nykymuotoisten arvontaohjelmien lähettäminen 30.9.2013 mennessä. "Veikkaus Oy ratkaisee, miten arvonnat tämän jälkeen lähetetään", toteaa johtaja Johanna Juusela Viestintävirastosta.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: