Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Long Play - hitaan journalismin palvelu etenee hitaasti

Long Playn tuorein juttu on korkeatasoinen reportaasi ihmisoikeuksista.

Long Play tekee tappiota ja liikevaihto kasvaa hitaasti.

Uutiset, Media, | perjantaina 26.10.2018 - Toimitus

Nimekkäiden suomalaisten journalistien perustama nelisen vuotta sitten perustama Long Play, hitaan laatujournalismin palvelu on edennyt hitaasti. Pirteän alun jälkeen yhtiö toimii pahasti tappiolla, eikä ole saavuttanut viime vuonna kuin 160.000 euron liikevaihdon.

Long Play julkaisee tutkivaa journalismia, laajoja reportaaseja, henkilökuvia, esseitä ja muita pitkiä juttuja digitaalisessa muodossa.

Jutut ovat pidempiä kuin lehtiartikkelit mutta lyhyempiä kuin kirjat. Sisältö on kallellaan vihreään liikkeeseen ja vasemmistolaiseen ajatteluuun.

Pitkien ja tutkivien juttujen tekeminen on erittäin aikaa vievää ja siksi myös kallista, sanoo esittelyvideossa päätoimittaja Hanna Nikkanen. Hän kertoo, että palvelulla on 4000 asiakasta.

Perinteiset mediatalot ovat säästäneet tutkivien ryhmien resursseista ja julkaisevat entistä vähemmän pitkiä juttuja. Näitä aukkoja Long Play omalla toiminnallaan paikkaa. Long Play julkaisee joka vuosi 12 pitkää ja perusteellista artikkelia, kymmeniä Sivuääniä ja jokaperjantaisen journalistisen perjantaikirjeen.

Jutut ovat keskittyneet muun muassa Talvivaaran kaivoksen toimintatapoihin, ihmiskaupan uhrien karkotuksiin, Fennovoiman taustoihin, thaimaalaisten marjanpoimijoiden kohteluun ja lastensuojelun arkeen. Tutkivan journalismin ohella Long Play julkaisee muualla vaiettuja tarinoita eri puolilta maailmaa sekä silloin tällöin myös kaunokirjallisempia pitkiä esseitä.

Jutu voi lukea internetselaimella tai ladata ne omalle koneelle joko sähkökirjoina (epub) tai pdf-tiedostoina.

Kaikki uudet jutut julkaistaan myös äänikirjoina, jotka sisältyvät tilaukseen. Long Playn oman sivujen lisäksi pitkiä juttuja voi ostaa Applen iBooksista ja Elisa Kirjasta.

Long Playn perustajajäsenet ovat Riku Siivonen, Johanna Vehkoo, Reetta Nousiainen ja llkka Pernu. Heistä kukaan ei ole enää mukana toimituksessa. Nykyiset toimittjat ovat  Jussi Ruusila, toimitusjohtaja,  Hanna Nikkanen, päätoimittaja, Anu Silfverberg, toimituspäällikkö, Ilkka Karisto, toimituspäällikkö, Antti Järvi, toimittaja ja  Mirja Kolttola, viestintäsuunnittelija.

Mediaviikon toimitus osti tuoreimman Ilkka Kariston jutun. Osto tapahtui kätevästi verkkokaupan tyyliin ja juttu on luettavissa miellyttävästi selaimessa. Teknisesti palvelu on hyvä. Sisältöä monipuolistamalla ja lisäämällä sekä näkökulmia laajentamalla Long Play varmaan saavuttaisi nykyistä laajemmankin suosion.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: