Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Koulutettu väki kadotti luottamuksen mediaan vaalirahakohussa

Uutiset, Media, | keskiviikkona 04.11.2009 - Toimitus

Vaalirahakohu on heikentänyt median luotettavuutta, todetaan TNS Gallupin kyselyn tuloksissa. Keskustalaiset ja kokoomuslaiset arvioivat mediaa kriittisimmin, samoin korkeasti koulutetut ja yrittäjät. Vasemmistolaiset katsovat, että median luotettavuus on vahvistunut.

Runsas kolmannes suomalaisista katsoo tiedotusvälineiden luotettavuuden heikentyneen. Joka neljännen mielestä kohu on vahvistanut median luotettavuutta.

TNS Gallupin lokakuussa tekemän mielipidekyselyn mukaan media saa keskustalaisilta murska-arvion. Peräti 79 prosenttia keskustan kannattajista katsoo, että puolue- ja vaalirahakeskustelu on heikentänyt tiedotusvälineiden luotettavuutta. Seitsemän prosenttia keskustalaisista arvioi, ettei kohulla ole ollut vaikusta mediaan ja vain viisi prosenttia katsoo median luotettavuuden vahvistuneen.

Myös kokoomuslaisten mielestä median luotettavuus on enemmän heikentynyt kuin vahvistunut. Kokoomuksen kannattajista 48 prosenttia katsoo median luotettavuuden heikentyneen ja 20 prosenttia katsoo sen vahvistuneen. Joka neljäs ei näe muutoksia tapahtuneen.

SDP:n, vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajien mielestä median luotettavuus on kohun myötä pikemminkin vahvistunut kuin heikentynyt. Perussuomalaisten joukossa puntit ovat tasan.

Kriittisimmin mediaan suhtautuvat akateemisen tai keskiasteen koulutuksen saaneet sekä johtavassa asemassa olevat, ylemmät toimihenkilöt ja yrittäjät. Myös ikäihmisten epäluulo mediaa kohtaan on kasvanut.

Median arvostus on heikentynyt eniten Itä-Suomessa ja Pohjois-Suomessa. Siellä neljä kymmenestä katsoo median luotettavuuden heikentyneen. Pääkaupunkiseudulla asuvista samaa mieltä on hieman yli 30 prosenttia. Yhtä suuri määrä katsoo median luotettavuuden vahvistuneen.

Tutkimusta varten TNS Gallup haastatteli Suomenmaan ja Verkkoapilan toimeksiannosta 1245 suomalaista 16.-21. lokakuuta. Virhemarginaali on vajaa kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Uutinen aiheesta


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: