Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Koulujen lehtikilpailun voitot Nokialle ja Imatralle

Uutiset, Media, | keskiviikkona 15.08.2007 - Toimitus

Agricolan juhlavuoteen liittyvän Agricolan aviisi -lehdentekokilpailun valtakunnalliset voittajat ovat Nokianvirran koulun viimekeväinen kahdeksas luokka Nokialta ja imatralaisen Kosken koulun Savikannan toimipisteen kuudes luokka.

Kilpailun järjestivät Sanomalehtien Liitto ja sen jäsenlehdet yhteistyössä Opetushallituksen kanssa. Mikael Agricolan kuolemasta on kulunut tänä vuonna 450 vuotta.

Kilpailussa koulut, luokat tai pienryhmät tekivät Agricolan ajan uutisista tämän päivän sanomalehden oloisen lehden. Pohjana olivat sanomalehtien tuottamat blanco-lehdet eli tyhjät sanomalehden sivut. Kilpailussa oli kaksi sarjaa: perusopetuksen luokat 3-6 ja 7-9.

Maakuntalehdet palkitsivat oman alueensa parhaat keväällä ja lähettivät ne valtakunnalliseen kilpailuun. Näistä yli 30 lehdestä raati valitsi kummassakin sarjassa voittajan.

Sanomalehtien Liitto antaa voittajakouluille 3000 euroa koulun retkikassaan 8.9. pidettävässä palkitsemistilaisuudessa.

”Kaikista lehdistä näki, että oppilaat olivat tutustuneet laajasti Suomen 1500-luvun historiaan ja elämänmenoon. Lehdissä oli muun muassa uutisia paavin salarakkaista, sulkakynien käyttötesti, Martti Lutherin haastattelu ja piirrosgrafiikka muonamiehen hevoskärryjen tieltäsuistumisesta. Yleisönosastossa valitettiin naapurin kukon kiekumisesta”, kertoo yhteyspäällikkö Pirjo-Riitta Puro Sanomalehtien Liitosta.

Kilpailun tasokkuuden vuoksi raati myönsi kunniamaininnan kahdelle lehdelle. Ne ovat sarjassa 3-6 -luokat Lohtajan koulun Marinkaisten pienluokka (mukautettu erityisluokka) ja sarjassa 7-9 -luokat S:t Olofsskolan Turusta.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: