Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Kauppalehti lopettaa Presson kannattamattomana

Uutiset, Media, | perjantaina 26.10.2007 - Toimitus

Alma Media -konserniin kuuluva Kauppalehti Oy lopettaa lauantaisin pääkaupunkiseudulla ilmestyvän Presso-lehden marraskuun puolivälissä. Lähes päivälleen kolme vuotta sitten alkanut Presso tukehtui painettua talousjournalismia ravistelevaan kriisiin. Toimitusväkeä sanotaan nyt irti.

Alma aikoo suunnata voimiaan Kauppalehti.fi-verkkopalvelun sisällön ja markkinoinnin kehittämiseen.

Presson erillistilaajille ja mainostajille tarjotaan korvaavaa vaihtoehtoa Kauppalehden tuotevalikoimasta seuraavien viikkojen aikana.

Osana muutosta Kauppalehti Oy on käynnistänyt Presson toimituskuntaa koskevan YT-menettelyn, jossa käsitellään muutoksen henkilövaikutuksia. Suunnitelman mukaan Presson julkaisemisen lopettaminen vähentää työtä Kauppalehti Oy:ssä noin 5 henkilötyövuoden verran. Neuvottelujen piirissä on 12 henkilöä ja niiden on arvioitu kestävän kaksi viikkoa.

Presso esiteltiin uutena lehtituotteena syksyllä 2004. Sisällöltään ja ulkoasultaan lehti on ollut pidetty ja kiitetty. Sen sijaan lehden kannattavuus ei toteutunut alkuperäisten tavoitteiden mukaan.

Kauppalehti Oy:n tuotteita ovat jatkossa Kauppalehti, Kauppalehti Optio, Kauppalehti Vip ja Kauppalehti.fi. Lisäksi Kauppalehti Oy toimittaa Talousuutisia MTV3-kanavalle ja tarjoaa monipuolisia talous- ja yritystietopalveluja; näistä esimerkkinä yritys- ja viranomaistietoa välittävä ePortti.

Kauppalehti on Suomen johtava talousmedia. Kauppalehden levikki on 81 377 kappaletta (LT 2006) ja Kauppalehti.fi:n viikoittainen kävijämäärä noin 295 000 eri kävijää. Alma Median Kauppalehti-ryhmään kuuluvat Kauppalehden lisäksi Alma Media Lehdentekijät, suoramarkkinointiyhtiö Kauppalehti 121 Oy ja Baltian johtava uutistoimisto BNS.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: