Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Kalevan päätoimittajalle lähtöpassit JSN:stä

Uutiset, Media, | tiistaina 06.04.2010 - Toimitus

Kuohunta Julkisen Sanan Neuvoston ympärillä jatkuu huolimatta puheenjohtajan vaihtumisesta. Kalevan päätoimittaja Markku Mantilalle tuli lähtö JSN:stä.

Sanomalehti Kaleva julkaisi JSN:n ratkaisun Tony Halmetta käsitelleestä Iltalehden kolumnista ennen kuin päätös oli laitettu julki. Vuodosta syytettyjen penkille joutui kuitenkin Kalevan entinen päätoimittaja Risto Uimonen, joka toimii JSN:n puheenjohtajana. Uimosen luultiin suosineen entistä työnantajaansa. JSN kuitenkin katsoi, että rikkeen teki Kaleva.

JSN toteaa, että Kalevan päätoimittaja Markku Mantilan ero JSN:n varajäsenyydestä oli valitettavaa mutta välttämätöntä. Mantila rikkoi JSN:n pelisääntöjä luovuttaessaan luottamuksellista kokouksen valmisteluaineistoa omalle toimitukselleen. Aineisto on tarkoitettu neuvoston varsinaisten ja varajäsenten käyttöön, eikä sitä saa luovuttaa ulkopuolisille ennen kuin aineiston perusteella on tehty päätös ja se on julkistettu.

JSN:n pelisäännöt on kirjattu perussopimukseen ja työjärjestykseen. Ne sitovat neuvoston jäseniä, varajäseniä, henkilökuntaa ja taustajärjestöjä.

JSN:n puheenjohtaja Risto Uimonen nauttii media-alan täyttä luottamusta. Kannatusyhdistys valitsee toukokuussa Mantilan tilalle uuden varajäsenen.


Toimitus

Kommentointi

Niin

06.04.2010

Todiste taas siitä, ettei itsesäätely toimi. Uutinen Kalevassa oli julkaistu jo ennen kuin kokous oli loppu. Mantila on viestittänyt tuloksen toimitukseen kesken kokouksen. Siitä voidaan todeta kumpi asia kiinnosti sillä hetkellä enemmän: Kokous vai oma etu?

Sama itsesäätelyn ongelma nähdään esim. kansanedustajien eläkkeissä. Kun itse päätetään omista asioista ( varsinkin porukalla), niin oma etu voittaa aina.

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: