Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Kalevan kirja-arvostelijasta rikosilmoitus

Uutiset, Media, | keskiviikkona 17.10.2007 - Toimitus

Oulun yliopiston professori Jouni Koiso-Kanttila on tehnyt rikosilmoituksen sanomalehti Kalevaan kirja-arvostelun laatineesta Antti Leikkaasta, jota hän syyttää kunnianloukkausesta. Leikas paljasti tekstissään, että professori oli vaatinut lahjoitusta IT-miljonääri Veikko Lesoselta kiinteistökauppojen yhteydessä.

Oulun yliopiston professori Jouni Koiso-Kanttila on tehnyt rikosilmoituksen Kalevaan kirja-arvostelun laatineesta Antti Leikkaasta, jota hän syyttää kunnianloukkausesta. Leikas paljasti tekstissään, että professori oli vaatinut lahjoitusta IT-miljonääri Veikko Lesoselta kiinteistökauppojen yhteydessä.

JOT Automationin perustaja Veikko Lesosesta tehdyssä kirjassa ”Kyllä Veikko voi” kunnianloukkausepäily koskee kirjan kohtaa, jossa kerrotaan professori Jouni Koiso-Kanttilan pyytäneen Veikko Lesoselta 10 miljoonan markan (1,7 miljoonaa euron) lahjoitusta arkkitehtiopiskelijoille, jotta Lesonen olisi saanut ostaa arkkitehtuurin osaston tilat Oulun Rantakadun varrelta. Lesonen osti lopulta viereisen historiallisesti arvokkaan rakennuksen, jonka hän entisöi ravintolaksi.

Koiso-Kanttila jätti rikosilmoituksen Oulun poliisille maanantaina.
Rikosilmoituksen kohteena ovat lisäksi liikemies Veikko Lesonen, kirjan kirjoittanut kirjailija Joni Skiftesvik sekä kirjasta kritiikin Kalevaan kirjoittanut toimitusjohtaja Antti Leikas.

Lisää rikosilmoituksia tulossa?

Oulun kaupoista kuin kuumille kiville häipynyt kirja on herättänyt talouspiireissä ja etenkin Oulun seudulla suurta kohua, koska kirjassa tulee esiin useita arkaluontoisia paljastuksia. Niistä on nousemassa huhujen mukaan lisää rikosilmoituksia lähiaikoina.

Lesosen kommentti aiheesta


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: