Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Kaleva Media irtisanoo taas, kannattavuus heikkenee

Uutiset, Media, | maanantaina 01.02.2021 - Toimitus

Kaleva Media aloittaa yhteistoimintaneuvottelut toimintamallien ja organisaation uudistamiseksi Kaleva365 Oy:ssa. Neuvottelut koskevat sanomalehtien toimituksia, mainostuotantoa sekä painon ja jakelun esimiehiä. Kaleva on osa Kaleva365 Oy:tä.

Kaleva365 Oy:ssa toiminnan uudelleenjärjestely voi alustavan arvion mukaan johtaa enimmillään 20 hengen työsuhteen ehtojen muutokseen tai irtisanomiseen.

Lehtinimikkeiden lakkauttamisia ei ole suunnitteilla. Kaleva365 Oy:n lehtiä ovat Kalevan lisäksi Lapin Kansa, paikallislehdet Raahen Seutu, Koillissanomat, Rantalakeus, Iijokiseutu, Siikajokilaakso ja Pyhäjokiseutu sekä kaupunkilehdet Forum24, Raahelainen, Pudasjärvi-lehti, Lounais-Lappi ja Uusi Rovaniemi.

Muutostarpeen taustalla ovat median digitalisoitumiskehitys, jota koronapandemia on entisestään nopeuttanut, sekä toimialalla tapahtuneet muutokset. Yt-neuvotteluiden taustalla ovat myös Kaleva Median liiketoiminnan kannattavuushaasteet.

Yt-neuvottelut käynnistetään myös Kaleva Median omistamassa Pro Ratas Oy:ssä. Sosiaalisen median palveluita tarjoavan yhtiön pääpaikka on Turussa.

Pro Ratas Oy:ssa neuvottelut koskevat myyntiä, myynnin tukea ja hallintoa. Pro Ratas Oy:ssa toiminnan uudelleenjärjestely voi alustavan arvion mukaan johtaa enimmillään seitsemän hengen työsuhteen ehtojen muutokseen, irtisanomiseen tai lomautukseen.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: