Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Kaleva irtisanoo lehtifuusion jälkeen

Uutiset, Media, | torstaina 12.04.2018 - Toimitus

Kaleva aloittaa medialiiketoimintojensa uudelleenorganisoinnin. Yhtiö osti hiljattain Alma Medialta Lapin lehtiliiketoiminnat, ja nyt yhtiö ryhtyy rakentamaan Pohjois-Suomeen monipuolista ja kannattavaa medialiiketoimintaa. Uudelleenorganisointitoimet voivat johtaa enimmillään 23 henkilötyövuoden vähennykseen.

Osana uuden kokonaisuuden rakentamista Kaleva Mediat -liiketoiminta aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, joissa käsitellään suunnitelmia yhtiön toiminnan organisoimiseksi uudelleen, Kaleva kertoo.

Yt-neuvottelujen aloittaminen osana uudistuksia on Kaleva-konsernin toimitusjohtajan Juha Laakkosen mukaan välttämätöntä, jotta yhtiön elinkelpoisuus ja kyky vastata asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin voidaan turvata. Tehostamisen tarve syntyy medialiiketoiminnan heikentyneestä taloustilanteesta ja tuloskehityksestä. Laakkonen sanoo, että kasvava digitaalinen liiketoiminta ei vielä ole pystynyt korvaamaan menetettyjä tuloja. Myös konsernin kasvu edellyttää Laakkosen mukaan toimintojen tehostamista.

Toteutuessaan suunnitellut uudelleenorganisointitoimet voivat johtaa enimmillään 23 henkilötyövuoden vähennykseen. Yt-neuvotteluissa haetaan ratkaisuja töiden uudelleenorganisoimisella ja tehtävämuutoksilla. Lisäksi neuvotteluissa etsitään muita mahdollisia säästötoimia. Kokonaisuudessaan tavoiteltu säästö on 1,5 miljoonaa euroa.

Kaleva Mediat -liiketoimintaan kuuluvat julkaisut ovat Kaleva, Kale!, Forum24, Raahen Seutu, Raahelainen, Pyhäjokiseutu, Lapin Kansa, Lounais-Lappi, Uusi Rovaniemi sekä niiden digitaaliset kanavat ja palvelut.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: